Doktori poručuju da ne smemo da se opustimo zbog praznika

U Srbiji je u prethodna 24 sata na koronavirus testirano 6,320 osoba, od kojih je pozitivnih uzoraka bilo 989, prenosi Pink.rs.

Preminulo je 23 ljudi, dok je na respiratorima trenutno 153 pacijenata.

Inače, juče je u Srbiji bilo 1.374 kovid pozitivnih osoba, dok su preminula 24  pacijenata.

Lekarska komora Srbije apelovala je na građane da poštuju mere tokom praznika, kako se ne bi desilo da nas nekoliko dana nepoštovanja mera dovede do novog talasa epidemije.

- Pred nama su prvomajski i uskršnji praznici, dani koje će većina provesti odmarajući se u krugu porodice i prijatelja. Za to vreme, zdravstveni radnici će biti u bolnicama i domovima zdravlja, boreći se za zdravlje pacijenata. Virus ne zna da su praznici i neradni dani, i jednako će se širiti kroz našu populaciju. Ne dozvolimo da nekoliko dana nepoštovanja mera zaštite tokom praznika dovede do novog talasa širenja infekcije. Poštujte propisane mere, vakcinišite se i doprinesite tome da što pre stavimo tačku na epidemiju i vratimo se normalnom životu - poručuju iz Komore.

Podsetimo, još danas se vakcinacija obavlja samo na poziv, a od sutra ponovo bez zakazivanja. Građanima je preporučeno da prate obaveštenja i SMS poruke e-Uprave, jer će različiti punktovi imati drugačije radno vreme.

Autor: Pink.rs

#korona

#koronavirus

#virus