Ne uspevaju da se izbore sa ogromnim pritiskom zbog povećanog broja pacijenata kojima je potrebna hospitalizacija

Dok se bolnice u Indiji bore da obezbede potrebne količine medicinskog kiseonika, sud u Nju Delhiju je najavio da će početi da kažnjava odgovorne zvaničnike koji ne budu uspeli da na vreme obezbede medicinski kiseonik.

U poslednja 24 č. nastavlja se niz crnih kovid-rekorda u Indiji sa 391.488 novoinficiranih korona virusom, skoro 90.000 više nego dan ranije. Preminulo je još 3.689 kovid pacijenata, ukupno 215.542 od početka pandemije.

Vlada koristi kopnene, vazdušne i pomorske veze nastojeći da obezbedi dovoljne količine medicinskog kiseonika za najugroženije bolnice, koje ne uspevaju da se izbore sa ogromnim pritiskom zbog povećanog broja pacijenata kojima je potrebna hospitalizacija.

Uprave nekoliko bolnica našle su se pod sudskom istragom zbog manjka kiseonika i propusta da se potrebne količine obezbede na vreme.

- Ovo je prevršilo meru. Sada je dosta - navodi se u saopštenju višeg suda u Nju Delhiju i potvrđuje da će početi da kažnjavaju sve koji su odgovorni za kašnjenja u isporukama medicinskog kiseoinika.

Autor: blic.rs / tanjug.rs

#Indija

#kiseonik

#korona

#koronavirus

#kovid pacijent