Rast broja pacijenata na respiratoru

U poslednja 24 časa u Srbiji je registrovan još 2.971 slučaj zaraze koronavirusom. Toliko je, naime, bilo pozitivno od ukupno 14.565 osoba testiranih u prethodnom danu.

Od prethodnog preseka, od posledica izazvanih koronavirusom na teritoriji Srbije preminulo je, nažalost, još 35 osoba.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta Batut, u zdravstvenim ustanovama širom Srbije trenutno se na respiratoru nalazi 259 pacijenata.

Podsećamo da su dosadašnji crni rekordi 7.999 pozitivnih, 353 pacijenta na respiratoru i 69 preminulih ljudi u jednom danu, dok su juče brojevi iznosili: 3.154 pozitivna slučaja, 247 pacijenata na respiratoru i 38 preminulih osoba.

To znači da je dodatno opao broj novozaraženih, kao i preminulih osoba, ali je porastao broj pacijenata na respiratoru.

Proces imunizacije u Srbiji za sada protiče u najboljem redu, prema rečima stručnjaka. Broj revakcinisanih osoba prešao je 1.170.000, što Srbiju čini jednom od najboljih država Evrope po procentu vakcinisanog stanovništva.

Nova sednica Kriznog štaba za suzbijanje širenja koronavirusa zakazana je za sutra od 8.00 časova ujutru. Na ovoj sednici biće analizirana epidemiološka situacija, kao i eventualno novo ublažavanje donetih mera.

Danas je predsednik Aleksandar Vučić u poseti Torlaku rekao da će prve doze Sputnjik V vakcine proizvedene na ovom institutu biti dostupne između 5. i 10. juna ove godine.

Autor: redportal.rs

#Covid19

#broj zaraženih

#korona

#kovid

#obolelih

#preminulih

#umrlih