Najviše ugovorene cene bile su na teritoriji opštine Savski venac

U toku 2020. godine, u Srbiji je prodato nekretnina u vrednosti od oko 4,2 milijarde evra, što više nego u prethodne 3 godine, što znači da pandemija koronavirusa nije dramatično promenila kurs.

Najskuplji kvadrat iznosi 9.632 evra i to u Beogradu na vodi, objavio je Republički geodetski zavod. Kada je u pitanju starogradnja, najviša cena po kvadratu je plaćena 4.452 evra i to u opštini Stari Grad. Na istoj opštini je prodat i najskuplji stan u 2020. godini i to za basnoslovnih 1.461.000 evra. Taj stan ima čak 431 metar kvadratni.

Kada je u pitanju promet kuća, najviše ugovorne cene ostvarene su na teritoriji opštine Savski venac i to u najelitnijem beogradskom nasilju Dedinje.

Najveći novac koji je izdvojen za kvadratni metar poslovnog prostora zabeležen je u Novom Sadu. Onaj ko je hteo da kupi ovaj poslovni prostor morao je da odvoji 11.026 evra za kvadratni metar.

Naselja u okolini Novog Sada beleže najvišu ostvarenu cenu zemnljišta namenjenog za industrijsku gradnju, kao i najvišu cenu po metru kvadratnom poljoprivrednog zemljišta.

U toku 2019. godine zabeležena je 4,1 milijarda evra na tržištu nepokretnosti. Godinu dana pre toga bilo je 3,6 milijardi evra, dok je 2017. godine bilo 2,97 milijardi evra.

Autor: redportal.rs

#Izdavanje stanova

#Nekretnina

#cena kvadrata

#kuća

#poslovni prostor

#stan