Uprkos najbržoj vakcinaciji u Evropi, brojevi ne prestaju da rastu

U poslednja 24 časa u Srbiji je registrovano 3.257 slučajeva zaraze koronavirusom. Toliko je, naime, bilo pozitivno od ukupno 15.000 osoba testiranih u prethodnom danu.

Od prethodnog preseka, od posledica izazvanih koronavirusom na teritoriji Srbije preminulo je, nažalost, još 15 osoba.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta Batut, u zdravstvenim ustanovama širom Srbije trenutno se na respiratoru nalazi 157 pacijenata.

Podsećamo da su dosadašnji crni rekordi 7.999 pozitivnih, 353 pacijenta na respiratoru i 69 preminulih ljudi u jednom danu, dok su juče brojevi iznosili: 2.956 pozitivnih, 153 pacijenta na respiratoru i 14 preminulih osoba.

Proces imunizacije u Srbiji za sada protiče u najboljem redu, prema rečima stručnjaka. Broj revakcinisanih na teritoriji cele države do vikenda je bio oko 420.000 ljudi, što Srbiju čini 1. zemljom u Evropi po procentu revakcinisanog stanovništva.

Za sutra u 8.00 časova zakazana je nova sednica Kriznog štaba, na kome će biti odlučeno da li ima potrebe za pooštravanjem mera koje su na snazi.

Prof dr. Branislav Tiodorović izjavio je danas da smatra da bi u manjim mestima u kojima ima veliki broj zaraženih, poput Arilja i Vranja, trebalo poptuno zatvoriti kafiće i restorane. U ostatku Srbije bi, prema njegovim rečima, u narednim danima, ukoliko broj novozaraženih ne bude manji, trebalo primeniti scenario skraćenja rada ugostiteljskih objekata i tržnih centara do 18.00 časova.

Autor: redportal.rs

#Covid19

#Vakcina

#broj zarazenih

#korona

#korone

#kovid

#obolelih

#preminulih

#revakcinisanih

#umrlih

#vakcinacija

#vakcinisanih

#zarazenih