Jedna od najvećih Zvezdinih pobeda koja je trasirala put ka tituli evropskog šampiona 🏆

- Savićević, Dejan Savićević u stopostotnoj šansi, i to je 2:1 za Crvenu zvezdu - oduševljeno je uskliknuo čuveni Milojko Pantić, a navijači crveno-belih zauvek će pamtiti tu minhensku noć koja je bila uvertira za spektakl koji će se desiti 14 dana kasnije u Beogradu.

Prošlo je 33 godine od čuvene utakmice između Bajerna iz Minhena i Crvene zvezde. Crveno-beli su slavili sa 2:1, iako su svi očekivali da Bajern slavi na domaćem terenu, posebno nakon vođstva od 1:0. Strelac jedinog gola za Bavarce bio je Roland Volfart u 24. minutu.

Ipak, pred kraj prvog poluvremena Prosinečki je gurnuo loptu uz desnu aut-liniju, tada turbo brzom Biniću, a ovaj je proigrao Pančeva na 5 metara i Zvezda se vratila u igru. I dan-danas mnogi domaći fudbalski stručnjaci tu kontru nazivaju kontra iz snova.

Rovovska fudbalska bitka vođena je i tokom čitavog drugog poluvremena. Obe strane su napadale u talasima, a Crvena zvezda je iz još jedne kontre matirala golmana Rajmona Aumana.

Bio je to još jedan kontra napad kao iz udžbenika, ovaj put u režiji Pančeva i Savićevića.

Genije, kako ga mnogi zvaju, dobio je fantastičnu loptu od Kobre Pančeva, i našao se oči u oči sa nemačkim golmanom. Uputio je precizan šut, i tim golom doneo pobedu crveno-belima i prednost pred revanš u Beogradu.

Klub se povodom godišnjice oglasio na društvenoj mreži Instagram, te podsetio sve na tu utakmicu 👇:

Crvena zvezda je na današnji dan pre 33 godine u Minhenu ostvarila jednu od najvećih pobeda u istoriji kluba. Golovima Pančeva i Savićevića crveno-beli su slavili protiv Bajerna rezultatom 1:2 i tako sebi trasirali put ka finalu Kupa evropskih šampiona, koji su kasnije i osvojili.
View this post on Instagram

A post shared by FK Crvena zvezda (@zvezdine_legende)

IZVOR: IG / crvenazvezdafk/zvezdine_legende

Autor: Redportal.rs