Barselona ubedljiva, Arsenal do četvrtfinala tek nakon izvođenja penala

Fudbaleri Barselone obezbedili su plasman u četvrtfinale Lige šampiona, nakon pobede nad Napolijem na svom terenu rezultatom 3:1 u revanš meču osmine finala najprestižnijeg evropskog takmičenja.

U prvoj utakmici održanoj u Napulju, Barsenola je igrala nerešeno sa Napolijem, rezultatom 1:1.

Na sinoćnom meču golove za Barsenolu su postigli Fermin Lopez u 15., Žoao Kanselo u 17. i Robert Levandovski u 83. minutu. Jedini strelac za gostujuću ekipu je bio Amir Rahmani u 30. minutu.

Mnogo neizvesniji duel odigrao se na Emirejtsu, gde je domaćin Arsenal izborio prolaz dalje, pošto je eliminisao Porto nakon izvođenja jedanaesterca.

Pod vođstvom Mikela Artete, Arsenal je pristupio ovom meču sa oprezom, budući da je Porto u prvom duelu slavio rezultatom 1:0.

U finišu prvog poluvremena Arsenal je došao do prednosti u 41. minutu, kada je Trosar na asistenciju Odegarda zatresao mrežu gostujućeg tima.

U dugom poluvremenu obe ekipe su nizale šanse, ali su se uvek završavale bez gola. Ista situacija je bila i tokom produžetaka, nakon čega se pristupilo izvođenju penala.

Precizniji i smireniji su bili igrači Arsenala, a heroj utakmice je svakako bio Raja, koji je u drugoj, a zatim i u četvrtoj seriji penala zaustavio šuteve Vendela i Galena.

Ranije su plasman u četvrtfinale Lige šamipona obezbedili Bajern, Pari Sen Žermen, Real Madrid i Mančester Siti. Ostalo je da se odigraju još dve utakmice osminefinala između Borusije i PSV-a, kao i između Atletiko Madrida i Intera. U prethodnoj utakmici Inter je ostvario pobedu rezultatom 1:0, dok su Borusija i PSV igrali nerešeno 1:1. Žreb za četvrtfinale Lige šampiona će se održati 15. marta u Nionu.

Autor: Redportal.rs