Mile Svilar obeležio veče evropskog fudbala

Srpski golman Mile Svilar (24) sinoć je sa dva odbranjena penala odveo Romu u osminu finala Lige Evrope, a njegova fantastična partija oduševila je navijače "vučice", ali i njegove saigrače i trenera Danijelea De Rosija!

Rimljani su na svom terenu u revanš meču šesnaestine finala drugog po jačini evropskog takmičenja eliminisali holandski Fejenord nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, a u uzbudljivoj penal seriji svoj šou imao je srpski čuvar mreže, koji je odbranio udarce Davida Hancka i Alireze Jahanbakša.

Oba meča, i onaj u Holandiji pre sedam dana, ali i sinoćnji na "Olimpiku", završeni su rezultatom 1:1, pa su ekipe pristupile izvođenju jedanaesteraca. Romini igrači pogađali su četiri od pet udarca, dok su gosti pogodili dva od četiri, a ta dva je zaustavio naš čuvar mreže izuzetno hladnokrvnim reakcijama!

Nije uspeo da odbrani šuteve Uede i Hartmana, ali bio je blizu. Pogledajte kako je izgledala penal serija i kako je Svilar odveo Romu u osminu finala.

IZVOR: YT / Sporza

Naravno, nakon ovakve partije momak koji ima jedan nastup za našu reprezentaciju dospeo je u centar pažnje. Trener Danijele De Rosi, velika legenda rimskog kluba, pohvalio je srpskog čuvara mreže i poručuje da ima veliko poverenje u njega.

Mile je mentalno jak i ima veliku podršku od tima, koji stoji iza njega. Sada brani redovnije, a ima podršku i od Ruija Patrisija (portugalski golman, prim.aut.), koji je sjajan čovek. Znam da ljudi kažu da su penali sreća, ali nije baš tako. Mile je proučavao protivnike i vredno radi, brzo reaguje i zato nam je doneo prolaz dalje - poručuje De Rosi.

Koliko je Svilar pogurao Romi i šta to znači za ekipu najbolje oslikava fotografija koju je na Instagramu objavio Paulo Dibala, argentinski napadač. Objavio je njega i Srbina, uz kratku poruku: "Naš heroj".

Zadovoljstvo nakon fantastične predstave nije skrivao ni Mile. Potvrdio je trenerove reči da je unapred proučavao gde šutiraju rivali, što je primenio u penal seriji i na kraju, svom timu doneo veliku radost, prenosi Informer.

- Nemam reči, za ovaj trenutak sam radio ceo život! Mama mia! Ovo je ludilo - nije mogao da sakrije oduševljenje Svilar, a potom je nastavio:

- Odbranio sam dva penala, a mogao sam i treći. Pobedili smo i to je najvažnije. Gledao sam video snimke sa trenerom golmana i nakon toga odlučio sam gde ću da se bacam. Pogodio sam tri puta stranu.

Momak koji je rođen u Belgiji i nastupao je za sve mlađe kategorije te zemlje u Romi je dobio šansu otkako je na klupu došao Danijele De Rosi. Pre toga, kod Žozea Murinja nije imao zapaženu ulogu, a kako stvari stoje sada je na putu da postane prvi golman Rimljana.

Zbog toga je izuzetno zahvalan čuvenom Italijanu.

- De Rosi me čini sigurnim. Hvala mu što je meni i mojoj porodici pružio ovaj nezaboravni trenutak. Sada smo srećni, ali brzo se vraćamo poslu - smiruje euforiju Svilar.

pročitajte još

Umrla Pamela Salem 🚨

Autor: informer.rs