Defanzivcu Milana se predviđa blistava karijera

Jan-Karlo Simić, mladi reprezentativac Srbije, našao se u izboru štopera koji imaju manje od 19 godina, a koji su u usponu. Među 24 imena najtalentovanijih štopera na svetu, jedan specijalizovani profil na društvenim mrežama stavio je i Simića.

Na spisku talentovanih štopera pored Simića nalaze se još i Leni Joro, Jorel Hato, Jarek Gasjorovski, Jorne Spilers, Samson Baidu, Šaidel Bitšijabu, Pau Kubarsi, Luka Vušković, Kritijan Moskera, Alan Maturo, Mikail Faje, Ešli Filips, Dan Hujsen, Bastijen Meupiju, Brendan Krejg, Tobijas Slocager, Jasin Očan, Lukas Noubi, Visdom Ami, Vili Kambvala, Rojel Volets, Žanel Belosijan i Đon Martin.

IZVOR: X / @fbwonderkids

Simić je rođen pre 18 godina u nemačkom Nirtingenu, ali je zbog roditelja srpskog porekla odlučio da nastupa upravo za Srbiju.

Tu odluku je doneo 2022. kada je i stigao u Milan, a kasnije je debitovao za prvi tim i postigao svoj prvi pogodak.

Iako je odrastao u Nemačkoj, mladi Simić je izabrao da igra za reprezentaciju Srbije, a čuveni italijanski novinar Đanluka Di Marcio na sledeći način opisao je Simićeve igračke kvalitete.

- Visok je 186 centimetara, jak je, agresivan i uvek spreman da igra čak i tokom teškog perioda adaptacije na novu sredinu i trener Pioli mu je uzvratio prilikom da debituje i postigne gol - objasnio je Di Marcio posle Simićevog debija.

Momak koji je ranije bio kapiten mlade selekcije slavnog Štutgarta, igra na poziciji centralnog beka, služi se dobro s obe noge, a debitovao je za kadetsku reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu u Izraelu.

Dakle, sve ovo je odlična vest za srpski fudbal i poziciju štopera.

Autor: sputnik.rs