Prvo zimsko pojačanje potpisalo ugovor sa Crvenom zvezdom

Francuski krilni napadač Aksel Bakajoko predstavljen je danas kao prvo zimsko pojačanje Crvene zvezde.

IZVOR: TW / @crvenazvezdafk

Ovaj 22-godišnji fudbaler rođen je u Parizu i karijeru je započeo u lokalnom klubu po imenu Red star. Deluje da mu je bilo suđeno da završi u Crvenoj zvezdi 😁

Kao 17-godišnjaka primetio ga je Inter i doveo ga u svoje redove. Za italijanskog velikana odigrao je samo jedan meč u Ligi Evrope, nakon čega je poslat na pozajmicu prvo u Sošo, a potom i u Sent Galen, gde je odigrao poslednje dve sezone kao standardni prvotimac švajcarskog prvoligaša.

Međutim, Bakajoko nije igrao takmičarski fudbal još od letos, kada je završena pozajmica Sent Galenu. Stoga će mu biti potrebno određeno vreme da uđe u takmičarski ritam i formu. Upravo zbog toga se požurilo sa njegovim dovođenjem, te je potpisao ugovor već u prvim danima prelaznog roka. U Zvezdi se nadaju da će kada prođe cele pripreme sa timom biti spreman da zaigra na najvišem nivou.

Crvenu zvezdu su već napustili Hajdin i Ričmond Boaći, a očekuje se i odlazak Srđana Spiridonovića, kao i potencijalno El Fardu Bena, Miloša Pavkova i Miloša Degeneka, u slučaju dobrih ponuda.

Kao prvo sledeće pojačanje očekuje se Slavoljub Srnić, sa kojim je dogovor postignut, ali treba još obaviti formalne stvari oko potpisivanja ugovora. Sa Srnićem i naročito Bakajokom, Zvezda bi trebalo da dobije preko potrebnu brzinu i prodornost na desnom boku.

Što se tiče ostalih želja uprave Crvene zvezde, postoji neskrivena želja za dovođenjem dvojice iskusnih defanzivaca. Radi se, naime, o Dušku Tošiću i Aleksandru Dragoviću. Koliko su ove želje realne, pokazaće dalji tok prelaznog roka.

Autor: redportal.rs

#bakajoko

#crvena zvezda

#fudbal

#pojacanje

#prelazni rok

#zvezda