Legenda Zvezde i Milana mogao bi da prisustvuje novom velikom okršaju ova dva kluba

Nakon puno smetnji na liniji između rukovodstva Crvene zvezde na čelu sa Zvezdanom Terzićem i Dejana Savićevića kao predsednika Fudbalskog saveza Crne Gore, čini se da je došlo vreme da se pokidane veze obnove.

Naime, Zvezdina legenda i sadašnji predsednik FSCG zamerio je rukovodstvu Crvene zvezde što su dvojica tadašnjih Zvezdinih prvotimaca i standardnih crnogorskih reprezentativaca Mirko Ivanić i Filip Stojković odbili da za reprezentaciju Crne Gore odigraju utakmicu protiv reprezentacije tzv. Kosova.

Podsećamo da su tada u javnosti izrečene mnoge teške reči, naročito od strane Dejana Savićevića i Zvezdana Terzića kao predstavnika dveju strana.

Međutim, čini se da se nakon godinu dana situacija smirila i da je došlo vreme za novi početak u odnosima sadašnjeg Zvezdinog rukovodstva i Zvezdine legende, popularnog Deja.

U tom cilju, prvi korak napravio je Zvezdan Terzić, koji je pružio ruku pomirenja i pozvao Savićevića da bude specijalni gost na stadionu Rajko Mitić polovinom februara, kada će Crvena zvezda odigrati prvi meč 1/16 finala Lige Evrope protiv velikog Milana.

- Očekuje nas još jedan evropski spektakl, još jedan istorijski duel sa gigantom evropskog fudbala – Milanom. Dva velika kluba, dva evropska šampiona, imaju dugo prijateljstvo i istoriju, ali i jedno veliko zajedničko ime - Dejana Savićevića. Dejo je obeležio epohu i u Zvezdi i u Milanu. Bio je ljubimac navijača na Marakani i na San Siru. Zbog njegove magije se dolazilo na stadione. On je istinska legenda i čovek koji je postao asocijacija i za Zvezdu i za Milan. Zato ćemo ga pozvati da bude specijalni gost na našem meču u februaru, a nadamo se da će i naši navijači imati prilike da ga pozdrave. Biće to spektakl za uživanje - rekao je Terzić za agenciju Tanjug.

IZVOR: YT / Crni Gruja

Kako vidimo i Zvezdan Terzić, poput svih ostalih zvezdaša, gaji nadu da će publika makar u nekom obimu moći da prisustvuje ovoj utakmici i uživo pozdravi legendu Milana i Crvene zvezde. Ovo bi bio dobar način da se zakopaju ratne sekire između u Italiji popularnog Il Genija i dela najvatrenijih pristalica Crvene zvezde koji su mu zamerili na spomenutim izjavama povodom utakmice protiv tzv. Kosova i odluke Zvezdinih igrača da ne nastupe na spornom meču.

Podsećamo, Dejan Savićević je jedini čovek koji je titulu evropskog šampiona osvajao i sa Crvenom zvezdom i sa Milanom. Ostavio je dubok trag u oba kluba i teško bi i mučno bilo zamisliti da ova utakmica prođe bez njega kao počasnog gosta.

IZVOR: YT / Internet portal RTS-a

Autor: redportal.rs

#Milan

#dejo

#delije

#il genije

#savicevic

#terza

#zvezda

#zvezdan terzić