Molba da Novak uđe u SAD iako nije vakcinisan je odbijena

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ni ove godine neće moći da uđe u Sjedinjene Američke Države i učestvuje na Masters turnirima.

Jučerašnji dan obeležila je vest da zbog rigoroznih mera usled sprečavanja širenja koronavirusa i obavezne vakcinacije Novaku su ponovo zatvorena vrata Amerike.

Srpski teniser je poslao molbu za posebnu dozvolu za ulazak, ali je njegov zahtev odbijen. To je na društvenim mrežama objavio senator sa Floride Rik Skot.

S obzirom da će Novak nakon ove odluke propustiti Master turnire u Majamiju i Indijan Velsu, naredni put ćemo ga gledati na terenu tek u Monte Karlu (od 9. do 16. aprila).

Odluka američkih vlasti je izazvala reakcije u toj državi, a jedan od njih je bio i teniser iz te zemlje Džon Inzer i ironično prokomentarisao kako će najbolji teniser sveta moći bez problema da uđe kroz nešto više od dva meseca kada će u SAD doći sa popuštanjem restrikcija u vezi sa koronavirusom.

- Ne brinite, 11. maja će se smatrati dovoljno sigurnim da uđe u SAD. Do tada je previše opasan. Ne dovodite u pitanje nauku, naša vlada je bila u pravu sa svim od samog početka pandemije koronavirusa - napisao je Izner na Tviteru.

IZVOR: TW / @JohnIsner

Pored njega, reagovao je i Mardi Fiš koji se izvinio Đokoviću u ime sopstvene domovine.

IZVOR: TW / @MardyFish

Autor: redportal.rs