Crno-bele čeka nastavak Lige Konferencija

Fudbaleri Partizana putuju u četvrtak u Antaliju na drugi deo priprema pred nastavak sezone u Superligi Srbije i Ligi konferencija.

Partizan će na pripremama u Antaliji odigrati pet prijateljskih utakmica, a među rivalima su ekipe CSKA iz Moskve i Austrije iz Beča, piše B92.

Crno-beli ostaju u Turskoj do 28. januara.

Fudbaler Partizana Marko Živković istakao je da je iza igrača bila veoma duga pauza.

- U ranijem periodu odmor nam je trajao malo manje od mesec dana. Nije bilo lako vratiti se svim aktivnostima. Što se tiče forme, navikli smo da budemo u 'tonusu' i svako od nas je trenirao individualno u pauzi, tako da smo došli delimično spremni - rekao je Živković, preneo je klupski sajt.

Odbrambeni igrač dodao je da će u Antaliji pažnja više biti okrenuta ka utakmicama.

- Prošli smo ovaj deo priprema u Beogradu koji je malo teži, a sad idemo u Belek gde će fokus biti i na utakmicama, u kojima treba da sprovedemo ono što smo radili na treninzima. Spremni smo za to, jer smo više od 20 dana u trenažnom procesu - ocenio je on.

Bosanskohercegovački fudbaler Siniša Saničanin rekao je da će jake utakmice na pripremama pokazati gde se ekipa trenutno nalazi.

- Bolje da igramo sa jakim rivalima, pa čak da ne bude rezultat u prvom planu, mada je u Partizanu to gotovo nemoguće. Tamo ćemo se videti i sa Sašom Zdjelarom (nastupa za CSKA), što će nam svima biti izuzetno drago - dodao je Saničanin.

Fudbalere Partizana 16. februara očekuje prvi meč šesnaestine finala Lige konferencija protiv moldavskog Šerifa (revanš 23. februara), a igrač crno-belih Svetozar Marković ističe da je najvažnije da ekipa u obe utakmice ostvari pobede.

- Najvažnije je da pobedimo sada ove dve utakmice koje nam predstoje, protiv Šerifa. Ali i one su daleko, tako da imamo dosta vremena da se pripremimo - zaključio je Marković.

Autor: B92.net