Najavio je da ga od petka čeka nastavak konsultacija za novu Vladu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će sutra rukovodstvu Srpske napredne stranke izneti svoje mišljenje o formiranju vlasti te stranke u Beogradu i istakao da je odluka da li će to uraditi na njima. 👇

- Mi u stranci kojoj pripadam, čiji nisam predsednik, imamo tela. I čuo sam da je na dva tela upućen zahtev predsedniku stranke gospodinu (Milošu) Vučeviću da razgovara sa mnom i da se formira vlast u Beogradu. Jer mislim da će biti jasno i biće pokazano da SNS ima većinu u Beogradu. Ali ja do sada nisam promenio svoje mišljenje. Oni su rekli da žele da čuju još jedanput moj stav u petak. Kada budem mogao - izjavio je Vučić za RTS u Tirani, gde učestvuje na Samitu Ukrajine i Jugoistočne Evrope, kako piše Telegraf.rs.

On je tako odgovorio na pitanje novinara da li postoje neki pozivi i zahtevi članova SNS da izbori ne budu ponovljeni i da se formira nova vlast, pošto je u petak nastavak konstitutivne sednice Skupština grada Beograda.

Vučić je podsetio da, ako do nedelje ne bude izabran predsednik Skupštine grada, onda se u roku od 45 do 60 dana ide na nove izbore, što znači 21. ili 28. aprila.

Dodao je da danas, po povratku u Beograd, ide u Palatu Srbije na razgovore i na svečani doček za predsednika Centralnoafričke Republike Fostena AršanžaTuadere, kome će, kako je naveo, zahvaliti za podršku teritorijalnom integritetu Srbije.

Najavio je da ga od petka čeka nastavak konsultacija za novu Vladu.

Autor: Telegraf.rs