Srbin odigrao PERFEKTAN MEČ 🏆

Kako prenosi portal Mondo, Nikola Jokić je razbio Lejkerse, doveo svoj tim na prvo mesto Zapada i ušao u istoriju. Dvostruki MVP NBA lige postao je tek treći košarkaš u istoriji koji je uspeo da ostvari tripl-dabl bez promašaja iz igre više puta.  To mu je prvi put pošlo za rukom 20. oktobra 2018. godine kada je Finiksu ubacio 35 poena, uz 11 skokova i 11 asistencija. 

Druga dvojica košarkaša kojima je ovo uspelo su Vilt Čembrlen i Drejmond Grin. Čembrlen je u više navrata u karijeri imao perfektan tripl-dabl, a brojke su mu, kao i uvek u karijeri bile fantastične. U meču Filadelfije sa Baltimor Buletsima 1967. godine bez promašaja je ubacio 42 poena uz 30 skokova i 10 asistencija. 

Protiv LA Lejkersa je kao član File 1966. godine ubacio 30 poena uz 15 skokova i 13 asistencija, dok je u meču sa Lejkersima 1967. imao 16 poena, 28 skokova i 12 asistencija.

Drejmond Grin je u meču sa Njujork Niksima 2016. godine ubacio 20 poena bez promašaja iz igre, a uz to je dodao po 10 skokova i 10 asistencija. Godinu dana ranije u meču sa Finiksom imao je tripl-dabl sa 14 poena, 10 skokova i isto toliko asistencija, takođe bez promašaja iz igre.

Nije Jokić na ovom meču samo upisao tripl-dabl i pobedu za svoj tim, već je sjajnom partijom koju je odigrao bez greške doveo Denver na prvo mesto na Zapadu i boriće se do kraja sezone sa Memfisom za najbolju poziciju pred doigravanje. 

Autor: Mondo.rs