Najava novog pojačanja za crveno-bele uzdrmala Evropu

Košarkašku Evropu proteklih dana dobro je promrdala bombastična vest iz Beograda - Fakundo Kampaco je obukao dres Crvene zvezde!

Očekuje se da omaleni Argentinac debituje u crveno-belom dresu protiv čačanskog Borca, ali čini se da to nije kraj pojačanjima ekipe Duška Ivanovića.

Prema pisanju Blica, sve se glasnije spekuliše da bi na Mali Kalemegdan mogao da stigne i Akile Polonara, a komentar na tu vest, koju je preneo italijanski novinar Luka Dalesandro, imao je hrvatski reprezentativac, Miro Bilan.

- Kako su krenuli, do kraja prelaznog roka će uzeti i Kristijana Ronalda - napisao je on.

IZVOR: TW / @M1roB1lan

Na meti crveno-belih je Ahile Polonara, italijanski košarkaš koji nastupa za Efes. Ovaj 31-godišnjak ima veliko evroligaško iskustvo, budući da je pre dolaska u tursku u ekipu Fenerbahčea igrao i za Baskoniju. Pre toga je nastupao po Italiji za Dinamo Sasari, Ređijanu, Varese i Teramo.

Polonara definitivno nije zadobvoljan svojim statusom u Efesu. Recimo, protiv Panatinaikosa u poslednjem kolu Evroliga nije ni ulazio u igru. Već se neki igrači spominju kao zamene za njega, a on što pre želi da promeni sredinu. Navodno su prve opcije da ga zamene nekadašnji igrač dvostrukog šampiona Evrolige Kris Singlton i Erdžin Osmani.

Ove sezone je nastupio na 14 mečeva i za 11,4 minuta po meču uspevao da postigne 2,9 poena po i ima 2,2 skoka.

Za njega su bili zainteresovani Virtus iz Bolonje, kao i izraelski Makabi, ali ambicije crveno-belih ove sezone govore da bi naredna destinacija krilnog igrača mogao biti upravo Beograd.

Dakle, Polonara pokriva krilne pozicije i ima odličan šut, što je naša reprezentacija osetila u dva navrata. Prvi put kada je Italija zaustavila u kvalifikacijama za Olimpijske igre, a drugi put u semptembru na Eurobasketu, kad je Srbija predvođena Svetislavom Pešićem turnir završila u osmini finala.

Autor: blic.rs / redportal.rs

#zvezda