Crveno-bele očekuje težak meč

Košarkaši Crvene zvezde večeras od 18.00 časova gostuju ekipi Fenerbahčea u Istanbulu u okviru 7. kola Evrolige.

Crveno-beli dolaze na megdan Feneru u oslabljenom sastavu s obzirom da su Ognjen Dobrić i Luka Mitrović sa reprezentacijom Srbije, a da su Stefan Marković, Branko Lazić i Miroslav Raduljica pod velikim znakom pitanja jer su prethodnih dana imali problema sa virosom.

- Imamo deset igrača, muči nas i stomačni virus, nemamo i neke igrače koji su sa reprezentacijom, i sada od te priče da nas ima 16-17 ostali smo na deset igrača. Videćemo u kakvom sastavu ćemo biti u Istanbulu, Stefan Marković je neizvestan da li će uopšte putovati sa ekipom. Ostali, još nekoliko njih su takođe imali simptome stomačnog virusa pre i tokom utakmice sa Zadrom. Ono što moramo da uradimo protiv Fenerbahčea, je energetski maksimum, da donosimo pametnija rešenja. Igraju atipično sa dve velike petice, dosta preuzimaju, teraju vas na ekstra pas… Sve to znamo, pripremali smo, ali sve to treba da sprovedemo i u delo. Raspored nije lak, ali sve smo to znali, nadali smo da ćemo možda dobiti neku od tih utakmica, iako ni u jednoj nismo bili favoriti. To nije problem, problemi su druge prirode, nismo imali Nedovića, Vildosa je došao kasnije, mučile su nas povrede, igrali smo bez cele spoljne linije protiv Panatinaikosa… Mnogo toga što nas je sprečavalo da napredujemo. Mi smo praktično krenuli sa pripremama ponovo pre sedam dana - rekao je trenre crveno-belih Vladimir Jovanović.

View this post on Instagram

A post shared by KK Crvena zvezda mts (@crvenazvezdakk)

IZVOR: IG / @crvenazvezdakk

Večerašnju utakmicu možete gledati na kanalu Sport klub 2 s početkom u 18.00 časova.

Crvena zvezda zauzima poslednje mesto na tabeli najjačeg evropskog takmičenja sa 1 pobedom i 5 poraza, dok je Fener na 1. mestu sa skorom od 5 pobeda i 1 poraza.

Crvena zvezda je u prošlom kolu Evrolige doživela poraz od Monaka, dok je Fener deklasiran od strane Barselone i sada imaju isti skor na tabeli.

Autor: redportal.rs

#crvena zvezda

#evroliga

#fenerbahče

#utakmica