Da li prolazimo u osminu finala?

Reprezentacija Srbije večeras igra odlučujući meč za plasman u nokaut fazu Svetskog prvenstva u Kataru protiv Švajcarske.

Dok svi nestrpljivo čekaju 20.00 časova i meč odluke jedan fudbaler Orlova je neizvestan za večerašnju utakmicu.

Kako prenosi Sportklub, sve je izvesnije da će Miloš Veljković morati da se preseli na klupu usled povrede primicača koju je zadobio u meču sa Kamerunom.

Piksi ima dve opcije: da ga zameni iskusnim Stefanom Mitrovićem, ili da šansu da Srđanu Babiću ili, što je najmanje verovatno, mladom Strahinji Erakoviću.

Veljković je u 77. minutu meča sa Kamerunom zamenjen usled povrede koja u prvi mah nije delovala ozbiljno, ali se to nažalost ispostavilo kao prepreka za nastup u ključnom duelu.

Deluje da najveće šanse da popuni mesto Miloša Veljkovića ima iskusni Stefan Mitrović. Štoper Hetafea je ušao u igru protiv Kameruna u 57. minutu posle povrede Strahinje Pavlovića, a u tom meču igrao je i centralnog, ali i levog štopera.

Protiv Švajcarske će, ukoliko mu Piksi pruži priliku, zaigrati na mestu centralnog defanzivca u trojnoj štoprskoj liniji.

Pored njega, tim Srbije bi trebalo da izgelda ovako:

Vanja Milinković-Savić, Strahinja Pavlović, Stefan Mitrović (Srđan Babić), Nikola Milenković, Saša Lukić, Sergej Milinković-Savić, Dušan Tadić, Filip Kostić, Andrija Živković, Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović.

Srećno, Orlovi!

Autor: blic.rs

#Mundijal

#Srbija

#orlovi

#reprezentacija

#svajcarska