Grupu B biće najzanimljivije pratiti u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona

U ovoj sezoni Lige šampiona grupa B se definitivno izdvojila kao najneizvesnija i samim tim i najzanimljivija.

Sinoćnje utakmice iz ove grupe ponovo su donele niz uzbuđenja i obrta. Naime, Šahtjor je zabeležio još jedan trijumf nad velikim Realom iz Madrida, čime je opasno ugrozio plasman Madriđana u nokaut fazu takmičenja. Još je čudnije što je pobeda Šahtjora na domaćem terenu bila rutinska, 2:0.

Međutim, koliko god bilo iznenađujuće posrnuće Reala, nije kao da nismo navikli na to da se različiti velikani evropskog fudbala vrlo često zaglave u ukrajinskoj zimi u poslednjim kolima grupne faze Lige šampiona.

Zvezda večeri ipak je bio milanski Inter, koji se poput feniksa izdigao iz pepela i pobedom u gostima nad Borusijom Menhengladbah ozbiljno se uključio u borbu za nokaut fazu takmičenja. Iako je Inter u prva 4 kola osvojio samo 2 boda, sinoćnjim trijumfom od 3:2 imaće šansu da pobedom u poslednjem kolu grupne faze nad Šahtjorom u Milanu obezbedi sebi prolećni deo sezone u Ligi šampiona.

View this post on Instagram

A post shared by Inter (@inter)

IZVOR: IG / inter

Sinoćnji rezultati na tabeli grupe B napravili su totalnu pometnju. Naime, Borusija Menhengladbah, iako je već bila viđena da sigurno prolazi grupu, spas će morati da traži u poslednjem kolu protiv reala u Madridu. Iako je trenutno na prvoj poziciji sa 8 bodova, moraće da ostane neporažena u utakmici protiv madridskog velikana koji ima 7 bodova i nalazi se na 3. mestu tabele grupe B. Real će morati da juri pobedu, s obzirom da im nerešen ishod odgovara jedino u slučaju da Šahtjor izgubi u Milanu.

Sa druge strane, Interu je računica jasna. Mora da pobedi u posednjem kolu protiv Šahtjora na svom terenu i da se nada da ishod utakmice u Madridu neće biti nerešen, jer bi u tom slučaju imao isti broj bodova kao Real, uz slabiji međusobni skor. Šahtjor takođe mora da ostane neporažen i da se nada da će isto to uspeti i Borusija u Madridu, da bi prošao u nokaut fazu.

Na kraju se može ispostaviti da u narednu fazu takmičenja iz grupe B prođu Borusija Menhengladbah i Šahtjor, a da Inter i Real Madrid, dva velikana evropskog fudbala, ispadnu. Može se desiti i obrnuto, ali jedno je sigurno: Odavno nismo imali neizvesniju grupu u Ligi šampiona, u kojoj u poslednjem kolu takmičenja svako vreba svoju šansu i ima svoju računicu za uspeh. Deluje da se kalkulisanje nikome ne bi isplatilo.

Tabela grupe B:

1. Borusija M. 8

2. Šahtjor 7

3. Real M 7

4. Inter 5

Autor: redportal.rs

#Liga šampiona

#Real

#borusija

#inter

#menhengladbah

#šahtjor