Francuz ne zaboravlja bivši klub

Francuski košarkaš Žofri Lovernj važi za jednog od najomiljenijih igrača kod navijača Partizana.

U Partizanu je proveo svega 2 sezone, ali je svojom igrom i zalaganjem ostavio duboki trag. U klub iz Humske došao je 2012. godine i uz pomoć tadašnjeg trenera Partizana, Duška Vujoševića, napredovao je velikom brzinom i ubrzo postao stalan član košarkaške reprezentacije Francuske.

Žofri Lovernj je prvi stranac u istoriji Partizana koji je nosio kapitensku traku. O emotivnoj povezanosti, zahvalnosti i ljubavi prema klubu i navijačima, Lovernj je često govorio, a 2017. godine je i pokazao tako što je na bicepsu istetovirao veliki Partizanov grb.

View this post on Instagram

A post shared by Joffrey Lauvergne (@7jololo7)

IZVOR: IG / @7jololo7

Lovernj je više puta govorio o mogućem povratku u Partizan, a nakon 7 godina opet se osvrnuo na tu temu:

- Da, želeo bih da završim karijeru u Partizanu, ali ne bih voleo da nešto obećam, pa da se to ne desi. Svašta može da se dogodi. Ali danas, 7 godina nakon što sam napustio Partizan, ja bih želeo da završim karijeru tamo. Ako bi pored toga igrao i Evroligu, ranije bih došao. - rekao je Lovernj uz smeh.

On trenutno nastupa za Žalgiris posle 2 godine provedene u Fenerbahčeu. Iz Partizana je svojevremeno otišao u Himki, a u NBA je nastupao za Denver, Oklahomu, Čikago i San Antonio.

Autor: redportal.rs

#Kosarka

#kk partizan

#zofri lovernj