Visoko se kotiraju večiti rivali

Liga Evrope, nekada Kup UEFA, a još ranije Kup pobednika kupova. Drugo klupsko takmičenje na nivou Evrope nije uvek služilo da okupi krem evropskog fudbala, ali je davalo mnogo uzbudljivih utakmica.

Danas je taj ulog još veći. Šampion Lige Evrope ide direktno u Ligu šampiona, što znači mnogo novca i dosta teških utakmica.

Pravo je pitanje ko ima najviše učešća u Ligi Evrope, odnosno ko je u najviše sezona igrao u ovom takmičenju od nastanka do danas?

Sajt Lige Evrope kaže sledeće:

1. Sporting 32 - Lavovi drže prvo mesto i čini se da će u narednim godinama povećavati ovaj broj. Benfiku i Porto nikako ne mogu da stignu i plasiraju se u Ligu šampiona.

2. Klub Briž 31 - Belgijanci su uvek konkurentni za plasman u Ligu šampiona kroz domaće takmičenje, dok Ligu Evrope jure kroz osvajanje 3. mesta u grupnoj fazi elitnog evropskog takmičenja. U ovoj sezoni su 3. posle 4 utakmice i to ispred ruskog Zenita.

3. Crvena zvezda 29 - Iznenađujuće ali tačno. Zvezda je na trećem mestu sa čak 29 nastupa. Prethodne sezone Zvezda je imala jedan nastup manje od Partizana, ali zbog Partizanovog ispadanja iz Lige Evrope, večiti rivali su se izjednačili na ovoj tabeli.

4. Partizan 29 - Drugi srpski predstavnik sa velikim brojem nastupa u Ligi Evrope. Ako ništa drugo, u oba naša kluba će ući pristojna svota novca. Sledeća godina će verovatno biti prilika da se broj učešća zaokruži na 30.

5. Hajduk Split 27 - pored Hajduka, ovaj broj nastupa imaju još i PAOK, Inter i Fejnord.

Autor: redportal.rs

#Liga Evrope