Prelazak u Inter se smatrao kao korak napred

Kristijan Eriksen je važio za jednog od najboljih veznih igrača u Premijer ligi. Bilo je teško zamisliti Totenhem i njihovu igru bez Danca u srcu sredine terena.

Na 226 utakmica u Premijer ligi, Eriksen je u dresu Totenhema pobedio 125 puta, postigao 51 i asistirao za 62 gola. Da ne govorimo o njegovom doprinosu u Fantaziju.

Prešao je u Inter malo pre isteka ugovora u transferu teškom 27.000.000 evra, iako je Transfermarkt procenjivao njegovu vrednost na 90.000.000. Delovalo je da Inter konačno ima ključnu kariku sa kojom će izaći Juventusu na crtu, međutim, sve je krenulo nizbrdo.

Od početka sezone u Seriji A, odigrao je 212 minuta, od mogućih 720. Nije postigao gol, ni asistirao. To jedino radi kada igra za svoju reprezentaciju, međutim to Kontea ne interesuje. Za to vreme Totenhem bez Eriksena predstavlja glavnog konkurenta za titulu u Premijer ligi.

Kao naredna destinacija pominje Arsenal. To bi za Tobdžije bila transfer bomba, ali i najveća izdaja u poslednjih 10 godina u engleskom fudbalu. Eriksen je među navijačima Totenhema imao kultni status pored Harija Kejna i odlazak u tabor najvećeg neprijatelja bi zapalio situaciju u Londonu.

Naredni dani mogu da donesu rasplet cele situacije.

Autor: redportal.rs

#Arsenal

#Eriksen

#Kristijan Eriksen

#Totenhem

#inter