Pored Kataija, glavobolju Dejanu Stankoviću zadaju i ovi igrači

Na gostovanju u Ligi Evrope protiv belgijskog Genta, na meču koji bi mogao da bude odlučujući za plasman u sledeću fazu takmičenja, Zvezda će definitivno nastupiti bez Aleksandra Kataija.

Naime, najbolje letošnje pojačanje šampiona Srbije u fudbalu se nakon reprezentativnog meča protiv Škotske u Zvezdu vratio sa povredom primicača, a sada je i definitivno da neće uspeti da se oporavi pre meča sa Gentom koji će Crvena zvezda odigrati u četvrtak od 18.55 č.

Foto: Instagram.com/crvenazvezdafk

Meč protiv Škotske je stoga za zvezdaše bio duplo razočaravajući, što zbog velikog neuspeha reprezentacije, što zbog povrede Kataija.

Pored njegove sprečenosti da se stavi na raspolaganje treneru Stankoviću, ni Željko Gavrić najverovatnije neće biti 100 odsto spreman da nastupi. S obzirom na to da će početi da trenira sa timom tek od utorka, očekuje se da bude na klupi za rezervne igrače u najboljem slučaju.

Nešto veće šanse od ove dvojice da zaigra u Belgiji ima Marko Gobeljić, koji je u četvrtak morao da napusti trening zbog blage rupture mišića zadnje lože. Međutim, u Crvenoj zvezdi se nadaju da će Zvezdin univerzalni vojnik biti spreman da se u četvrtak uveče stavi na dužnost ekipi.

Kada se uzme u obzir da je odranije poznato da na ovom meču neće moći da nastupe Milan Rodić koji je i dalje pozitivan na koronavirus, kao ni Sanogo, koji ima problem sa žutim kartonima, jasno je da je tim Crvene zvezde praktično osakaćen pred ovaj meč.

Veliko je pitanje stoga kako će uopšte izgledati tim koji će Dejan Stanković izvesti na teren u četvrtak uveče. Većina pozicija u timu je upitno, kao i sama formacija. Kako će to izgledati, saznaćemo u četvrtak, sat vremena pred početak utakmice.

Autor: redportal.rs

#gavric

#gent

#katai

#povredjen

#stankovic

#zvezda