Advokati se izborili za tročlano veće

Srpski teniser Novak Đoković čuo je odlične vesti posle pripremnog ročišta.

Suđenje srpskom teniseru Novaku Đokoviću zakazano je za subotu od 23.30, a već sada se može reći da je njegov advokatski tim ostvario "malu pobedu".

Na pripremnom ročištu za slučaj "Novak Đoković protiv ministra iza imigraciju" zatražili su da pred Federalnim sudom proces vodi veće sudija, a ne pojedinac, pošto u tom slučaju ministar Aleks Houk neće moći da se ponovo žali na odluku. Nekoliko sati nakon ročišta to je i odobreno!

Tako će Novak Đoković večeras biti pred sudijama Džejmsom Alsopom, Entonijem Besankom i Dejvidom O'Kalahanom, koji je ujedno i bio na pripremnom ročištu na kome je to zatraženo.

To bi moglo da bude od velike važnosti za Đokovićev tim, a naravno, druga strana se usprotivila zahtevu Novakovih advokata pošto su se nadali da bi u slučaju jednog sudije - mogli ponovo da se žale i daleko lakše "obore" odluku srpskog tenisera kome je vrlo bitno da se sve završi odmah.

To je naravno zbog toga što ga već u noći između nedelje i ponedeljka mora na teren na Australijan openu, a ovo su već ohrabrujuće vesti da će se to i desiti.

Ako je verovati jednom australijskom advokatu, potrebno je da dokažu samo jednu stvar.

Podsetimo, srpski teniser je trenutno u pritvoru u imigrantskom hotelu i tako će biti sve do polaska na suđenje.

Autor: mondo.rs

#Pobeda

#advokati

#đoković