Evo koji Srbi su najbolji NBA igrači

Nedavno je NBA liga objavila spisak najboljih 75 igrača svih vremena, a sada se pojavila još jedna slična lista.

Na njoj je specijalizovani košarkaški portal "HoopsHype" odabrao 75 najboljih igrača u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu koji nisu Amerikanci i na njoj su se našla petorica Srba, piše Mondo.

Najbolje plasirani je Nikola Jokić (8. mesto), a iza su Peđa Stojaković (16), Vlade Divac (20), Dejan Bodiroga (50) i Predrag Danilović (67). A, ispred Nikole su, na prvom mestu Hakim Olajdžuvon, a prate ga Dirk NovickiJanis AdetokumboStiv Neš i Pau Gasol. Iza Gasola su Toni Parker i Manu Đinobili, pa onda sledi Jokić.

- Tim može da napravi elitnu igru u napadu oko Jokića zahvaljujući njegovim neverovatnim dodavanjima i mogućnostima da poentira. Postao je tek peti internacionalac sa MVP nagradom i prvi centar kome je to uspelo u ovom veku. Izvesno je da će biti dobar i u budućnosti, jer njegova igra ne zavisi od atleticizma ili eksplozivnosti. Jedan je od najboljih dodavača u celoj ligi, ne samo kada su centri u pitanju, već ukupno gledano - piše u obrazloženju.

Kada je u pitanju region od hrvatskih predstavnika su tu Dražen Petrović (14), Toni Kukoč (22), Dino Rađa (37), Bojan Bogdanović (61). Slovenija ima dvojicu igrača - Luku Dončića (11) i Gorana Dragića (29), dok je jedini crnogorski igrač na listi Nikola Vučević (24).

Navodi se da su glasove dobili i još neki srpski igrači poput Nemanje Bjelice, Bogdana Bogdanovića, Aleksandra Đorđevića, Radivoja Koraća, Dragana Kićanovića, a na listu od 75 imena nisu ušli ni Šarunas Jasikevičijus, Dimitris Dijamantidis, Marko Belineli, Teodoros Papalukas, Sergej Belov...

Autor: mondo.rs

#NBA

#Srbija

#kosarkasi