Bek nije dobio šansu ni da prozbori koju sa trenerom kamo li da debituje

Mančester Siti je spreman da proda odbrambenog igrača koji nikada nije ni debitovao za prvi tim. Pedro Poro je došao iz Đirone 2019. za oko 11 miliona funti.

Ipak, konkurencija na poziciji su mu Kajl Voker i Žoao Kanselo tako da je mladi igrač pozajmljen Valjadoidu i Sportingu iz Lisabona za 2 godine provedenih u klubu.

Poro se dobro pokazao u Sportingu i zabeležio 36 nastupa i postigao 5 golova prošle godine, ali zbog vrlo male šanse da zaigra za Siti pokušaće da transferom postane stalni član tog kluba.

Siti će ipak da ostavi klauzulu u ugovoru da može da otkupi nazad Poroa za 17 miliona funti.

Poro je i debitovao ranije ove godine za Španiju u nacionalnom timu iako do sada nikada nije ni razgovarao sa Gvardiolom.

- Nikada nisam pričao sa Pep Gvardiolom. Mislim da ne zna i da me je kupio, ali vrlo verovatno znaju šta radim i kako igra - rekao je Poro za A Bola medije.

Možda će se španski internacionalac i vratiti nekada nakon Kajl Voker ere.

Za klubove poput Sitija i Čelsija nije čudno da prodaju igrače koji nikada nisu videli teren a kamo li razgovarali sa trenerom, poznata pozajmička armija (loan army) je deo poslovanja klubova gde za manje pare uzimaju mnogo perspektivnih igrača koje mogu kasnije da prodaju. Ako prodaju i 10 % njih za veći profit oni su otplatili i zaradili na svima, Čelsi ima i poznatu Whatsapp grupu za pozajmljenje igrače. 😅

Autor: Tom Fenton / redportal.rs

#Gvardiola

#Mančester Siti

#Transfer

#fudbal