Vulić: Budite pozitivni i kada je teško, nabacite osmeh 😁

Jakov Vulić je futsal reprezentativac Srbije koji trenutno nastupa za KMF FON. Igra na poziciji golmana, koja je jako važna u ovom sportu, pa mnogi kažu da je golman u futsalu pola tima. S obzirom na to da je jako mlad, od njega se očekuje da bude okosnica reprezentacije u godinama koje dolaze.

Za naš portal Jakov je govorio o svojim prvim koracima u futsalu, klupskim ciljevima, ali i planovima za budućnost. 😊

Kako si odlučio da karijeru gradiš kroz futsal, a ne kroz fudbal?

Sa 7 godina sam kročio na travnati teren i branio sam veliki fudbal sve do 2012. godine. Uvek sam sanjao nesto veliko, međutim, siguran sam da me je u tome omela visina. Usledila je 6-mesečna pauza bez sporta. Onda sam se u septembru 2013. godine na poziv Aleksandra Milenovića priključio futsal klubu Mungosi, tada drugoligašu, a kasnije i prvoligašu. To smatram pravim potezom. Žao mi je možda što se sve to još ranije nije desilo. 😀

Srbija je poslednjih godina doživela ekspanziju futsala, reprezentacija igra velika takmičenja iz godine u godinu. Kao već iskusan igrač, koji je tvoj savet dečacima povodom futsala? Kako postići da se deca odluče za futsal, a ne za fudbal?

Da, tačno je da smo postali standardni učesnici na velikim takmičenjima, nadam se da će tako i ostati. Teško je bilo kog klinca „naterati” da se bavi futsalom jer svi maštaju o velikim karijerama i milionima, kao što sam i ja 😀. Mišljenja sam da bi futsal trebalo na neki način kroz fizičko vaspitanje već u osnovnim školama da se više promoviše i približi deci, kako bi se bolje upoznali sa tim sportom, da imaju više školskih turnira, jer je meni lično to dosta nedostajalo.

Vidiš li se u futsalu i posle igračke karijere? Možda kao selektor? 😁

Apsolutno ne vidim sebe na funkciji selektora, ali vidim sebe možda u nekom radu sa mladim golmanima.

Posle osvojenog Kupa, kakve su ambicije na ligaškom planu? Može li se očekivati titula?

Srećan sam zbog osvojenog Kupa, ovo je 2. u mojoj vitrini. Što se tiče osvajanja ligaškog dela, pa zato sam i došao u ekipu KMF FON-a 😀.

Kako je igrati pred praznim Šumicama? Koliko ti nedostaje publika?

Svakako nedostaje publika da nagradi dobar potez, lep gol, da natera svoj tim da zaigra bolje. Nadam se uskorom vraćanju publike u hale.

Ko ti je najdraži saigrač?

Kao najdražeg saigrača ne bih nikoga posebno izdvojio. Krasnić je moj stari prijatelj, Lazić je interesantan lik, Pršić uvek pozitivan i nasmejan sem kad je utakmica u toku 😀. Iznenadio me je Čvrga Pavlović, takođe interesantan lik 😀. Svi su mi dragi!

Najdraža odbrana? Ili možda najdraži gol? 😁

Lakše mi je da se opredelim za najdraži gol u finalnoj seriji lige u 1. meču protiv Ekonomca sa celog terena. Najdraža odbrana nema veze sa klupskim futsalom, već je jedan turnir bio u pitanju. Odbranio sam, čini mi se, 3 penala. Te odbrane su mi drage iz nekih ličnih razloga 😀.

Može li se od FON-a očekivati stvaranje nekog novog Ekonomca? Liga šampiona sada deluje kao realan cilj.

To je zaista teško ostvariti, ali želim FON-u da bude i bolje organizovan klub od Ekonomca. Postoje još 2 prepreke do Lige šampiona, rano je pričati o tome.

Omiljena klopa? 😁

Dosta vodim računa o ishrani i nedeljom imam slobodan dan kada dozvoljavam sebi da pojedem bilo šta, ne preskačem picu 😀. Volim da pojedem i specijalitet svoje devojke 😀.

Poruka za čitaoce Red portala?

Poruka je da čuvaju zdravlje i da budu pozitivni i kad je teško, da nabace osmeh 😀.

Autor: redportal.rs

#Srbija

#fon

#futsal

#jakov

#kmffon

#kup srbije

#reprezentacija

#vulic