Pešić: Draž kada nekog nabrojimo na ševi nema cenu 😂

Pavle Pešić je dugogodišnji futsaler KMF FON-a, ali i reprezentativac Srbije u ovom sportu. Godinama unazad je jedan od najboljih igrača i strelaca futsal lige Srbije, a sada je i šampion Kupa Srbije. Za Redportal.rs Pavle je govorio o svojoj dosadašnjoj karijeri, narednim ciljevima, ali i o anegdotama sa treninga 😁.

Uživajte u intervjuu futsalera Pavla Pešića za Redportal.rs:

Kako si odlučio da karijeru gradiš kroz futsal, a ne kroz fudbal?

Sa nepunih 7 godina sam počeo da treniram fudbal. Aktivno sam se bavio do svoje 21. godine tim sportom, a onda sam zbog obaveza na fakultetu morao da pređem na futsal kako bih mogao da uskladim sve obaveze koje sam u tom trenutku imao. Sada, 7 godina kasnije, smatram to za jedan od najboljih poteza koje sam mogao da uradim u svom sportskom životu.

FON je klub koji godinama ide uzlaznom putanjom. Kakav je osećaj kada pogledaš iza sebe i vidiš šta si sve uradio za klub? Pogotovo posle osvajanja trofeja u Kupu Srbije.

Imam tu čast da sam deo ovog kluba od samog osnivanja i početka jedne lepe sportske priče. Bio sam deo ekipe koja je izborila plasman u najbolju futsal ligu Srbije pre ravno 5 godina. Mnogo truda, rada, odricanja bilo je na tom putu, ali to i jeste draž i u tome leži uspeh kako mene kao člana kluba tako i samog KMF FON-a. Malo je reći da sam preponosan na prvi pehar koji smo osvojili u finalu Kupa u Vršcu!

Posle osvajanja Kupa, kakve su ambicije na ligaškom planu? Može li se očekivati titula?

Na početku sezone postavljeni su jasni ciljevi i ambicije kluba, koji su transparentno stavljeni ispred svih igrača. Ovaj tim je i sastavljen od igrača koji će se boriti na oba fronta. Kup smo osvojili, ali ne želimo tu da se zaustavimo i daćemo sve od sebe da se okitimo duplom krunom na kraju sezone.

Mnogi sportisti na pitanje sport ili škola moraju da izaberu jedno, ti si izabrao i sport i fakultet. Kako ti je to uspelo? Šta savetuješ mlađim igračima?

Nikada sebe nisam želeo da dovedem u situaciju da biram između ta dva. I fakultet i sport su mi izuzetno važni i deo su moje ličnosti. I kroz fakultet i kroz sport sam naučio da se moram boriti i da nikad ni za šta ne treba odustati. Samo vrednim radom možemo doći do određenog cilja i uspeha. Savet mlađima je da ne zapostavljaju ni jednu ni drugu stranu, jer se dobrom organizacijom moze sve postići.

Kako je igrati pred praznim Šumicama? Koliko ti nedostaje publika?

Dosta je sablasno u ovom periodu korone, sport se, između ostalog, i igra zbog publike. Lično mi znači podrška porodice i prijatelja na tribinama, a sada ona izostaje. Hvala Bogu, utakmice se redovno snimaju, pa oni imaju priliku da preko TV-a i ostalih internet kanala prate sva dešavanja.

Ko ti je najdraži saigrač?

Hm! Jako, jako teško i nezahvalno pitanje. Zaista ne znam koga bih izdvojio u ovom trenutku. Napravili smo jednu fantastičnu atmosferu i svi se ponašamo kao jedan, bodrimo, savetujemo i kritikujemo.

Najdraži gol?

Svakako bih izdvojio gol protiv Winter sporta u 1. delu ove sezone. Verujem da nije najlepši i najbitniji, ali neka on ponese epitet najdražeg.

Može li se od FON-a očekivati stvaranje nekog novog Ekonomca? Liga šampiona sada deluje kao realan cilj.

Ekonomac je za mene bio i biće jedna velika institucija ovog sporta. Veoma mi je žao sto se trenutno nalaze u ovakvoj situaciji, ali se iskreno nadam da će uspeti da ove godine zadrže status prvoligaša i krenu u nove pobede. Mnogo još truda, a prvenstveno novca treba uložiti da se dostigne taj nivo na kom su Kragujevčani bili. Da bismo se plasirali u LŠ, moramo osvojiti prvenstvo, stoga idemo korak po korak 😁.

Koju knjigu preporučuješ čitaocima Red portala?

Preporučujem Decu zla, baš kao što sam preporučio i saigraču Marku Pršiću. Dinamična knjiga sa dosta misterije, vredi pročitati.

Omiljena klopa?

Nisam neko ko previše obraća pažnju šta, koliko, kada i kako jede. Sve volim da probam.

Neka zanimljiva anegdota sa terena?

Sve anegdote su vezane za ševu na treninzima. Draž kada nabrojimo nekog nema cenu, taj osećaj je neverovatan.

Poruka za čitaoce Red portala?

Veliki pozdrav za sve čitaoce Red portala od Pavla Pešića.

Autor: redportal.rs

#Srbija

#fon

#futsal

#intervju

#kmffon

#pavle

#pavle pesic

#reprezentacija