Dušan je samo prvi među jednakima

Održana je konferencija za medije pred početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Ispred reprezentacije Srbije su se pojavili selektor Stojković i novi kapiten reprezentacije Dušan Tadić!

Povodom ukazane časti Tadić je rekao:

- Svi moramo da preuzmemo odgovornost i da budemo kapiteni -

Selektor Stojković je rekao da u duelu protiv Republike Irske mnogo toga zavisi od Srbije, kao i da veruje da će Srbija biti na nivou.

Naša reprezentacija sa novim kapitenom počinje novi kvalifikacioni ciklus i sutra će pokušati pobedom da otvori takmičenje. Ukoliko bi pobedila, Srbija bi prekinula seriju od 11 godina bez pobede na otvaranju kvalifikacija. Selektor je rekao da nikako neće biti zadovoljan nerešenim rezultatom i da će uraditi sve sutra za pobedu.

Reprezentacija će do početka meča imati samo dva treninga, ali igrači su već navikli na tako nešto. Tadić je uveren da će Srbija biti spremna za mečeve koji slede.

Atmosfera u reprezentaciji je odlična što selektora Piksija raduje, a igrači su dobro fizički pripremljeni i biće spremni za mečeve. Igrači su pozitivno reagovali posle prvog susreta sa selektorom.

Selektor Stojković o Dušanu Tadiću:

- Dušanova partija protiv Reala u Madridu je fudbalska poezija!

Srbija meč sa Republikom Irskom igra u sredu 24. marta na stadionu Rajko Mitić od 20.45 č, a apsolutni cilj selektora i reprezentativaca je plasman na Svetsko prvenstvo.

Autor: redportal.rs

#Srbija

#dusan tadic

#kapiten

#piksi

#reprezentacija