Crno-beli idu na sve ili ništa

Trener košarkaškog kluba Partizan Sašo Filipovski razočaran je zbog loših rezultata svog tima. Crno-beli su u rezultatskoj krizi i nakon 5 vezanih poraza u regionalnom takmičenju, doživeli su poraz i u Evropi.

Prošle nedelje u 3. kolu Evrokupa doživeli su poraz od ruske ekipe Lokomotive iz Krasnodara, a u sredu od 20.30 časova dočekuju istu ekipu u Sportskoj dvorani Ranko Žeravica

Crno-beli sada zauzimaju 2. mesto na tabeli ispod Metropolitansa i ukoliko uspeju da pobede Lokomotivu biće korak bliže četvrtfinalu Evrokupa.

Šef stručnog štaba Partizana Sašo Filipovski izneo je svoje viđenje stvari pred sutrašnji meč:

- Svesni smo, i to sam preneo igračima, da je ovo vrlo važna utakmica u kojoj je lopta okrugla i sve je moguće. Želim da nam ovo bude najbolja utakmica do sada jer je važna i zbog našeg samopouzdanja - rekao je trener crno-belih.

View this post on Instagram

A post shared by KK Partizan NIS Beograd (@partizanbc)

IZVOR: IG / @partizanbc

U Lokomotivu su nedavno stigla 2 bivša igrača Partizana. Na spoljnim pozicijama su se pojačali Najdželom Vilijams-Gosom, a na unutrašnjim Druom Gordonom.

- Lokomotiva je jaka ekipa, Gosa i Gordona koji je igrao na poslednjoj utakmici, dao je 15 poena. Radi se o timu sa vrlo dobrim individualnim karakteristikama. Kroford je i juče dao 20 poena, Gordon 15, a Kalnijetis je taj koji daje hranu svima, ima više od 7-8 asistencija po utakmici - ukratko je analizirao Filipovski.

Trener crno-belih je i prokomentarisao da li će tim izaći na teren u kompletnom sastavu:

- Nikolić će danas prvi put da proba 5 na 5, nije još trenirao sa ekipom kolektivno. Tomas je igrao utakmicu sa povređenom rukom, pomogao je. Ognjen Jaramaz je dobio udarac i ima povezanu ruku, ali će i on da trenira. Treba da se spremimo maksimalno za utakmicu sezone - smatra Filipovski.

Kompletnu izjavu možete pogledati na zvaničnom Jutjub kanalu KK Partizan:

IZVOR: YT / BC PARTIZAN TV

Autor: redportal.rs

#KOŠARKA

#evrokup

#kk partizan

#lokomotiva

#utakmica