Članovi sastava su dobitnici brojnih nagrada i priznanja poput nagrade za kompoziciju BuJazzO, Nagrade grada Kelna i Nagrade za džez muziku radio-stanice WDR

Na velikoj sceni Knjaževsko-srpskog teatra u Kragujevcu će 1. novembra nastupiti Big bend Subway Jazz Orchestra iz Kelna, u organizaciji kuće Art Quart uz podršku Gete instituta i Grada Kragujevca.

Ovaj džez sastav se smatra savremenim bendom koji broji 18 članova (zato je big 😉), a prepoznatljiv je po tome što redovno nastupa u mnogim evropskim zemljama.

Bend je nastao 2013. godine u Kelnu kao svojevrsna savremena platforma za kompozitore i aranžere raznih džez stilova i pravaca, međutim, ovaj sastav je od samog početka postavio visoke ciljeve, a to je doneti publici svakog meseca novi program i novu džez inspiraciju.

Foto: eplaymusic.com/promo

Ovakav koncept doveo je do stvaranja ogromnog broja autorskih kompozicija, tako da Subway Jazz Orchestra iza sebe ima snimljena 4 albuma i brojna gostovanja na evropskoj sceni, što smo već i spomenuli. 😄

Članovi benda su inače renomirani muzičari koji su ranije svirali u big bendovima nemačkih radio-stanica, a dobitnici su i brojnih nagrada i priznanja poput nagrade za kompoziciju BuJazzO, Nagrade grada Kelna ili Nagrade za džez muziku radio-stanice WDR.

Koncert big benda Subway Jazz Orchestra će se održati 1. novembra 2021, na velikoj sceni Knjaževsko-srpskog teatra, Kragujevac, sa početkom u 20 časova.

Pored koncerta, posetioci će moći da pogledaju izložbu fotografija Izvođači JazzFesta 2021, kao deo pratećeg programa i predstavljaju muzičare tokom njihovih nastupa, predstaviće muziku i džez kao inspiraciju za druge umetničke izraze.

Koncert big benda se održava kao deo Internacionalnog džez festivala Kragujevac i programa MID JAZZ, a ovaj festival je jedan od retkih u našoj zemlji koji se 22 godine održava bez prekida, a njegov ovogodišnje moto je STVARNOST, čime se ističe potreba i važnost održavanja kulturnih događaja i u vreme neizvesnosti i globalne krize.

Zaintresovani za koncert mogu nabaviti na biletarnici Knjaževsko-srpskog teatra po ceni od 1000 dinara.

Autor: redportal.rs

#Big bend Subway Jazz Orchestra

#Kragujevac

#knjaževsko-srpski teatar