Nadmetali za 4.350 dolara novčane nagrade

Vladajuća kraljica godišnjeg takmičenja u jedenju hamburgera, četvrtog jula, u Vašingtonu, morala je u petak da podeli svoj šampionski trofej sa prošlogodišnjim osvajačem drugog mesta, pošto su njih dvoje pojeli 34 hamburgera za 10 minuta.

Moli Šiler, majka četvoro dece iz Kalifornije, uspela je da poijede34 hamburgera - samo jedan manje od svog rekorda od 35 - tokom Godišnjeg šampionata jedenja hamburgera, koji je organizovao lokalni lanac brze hrane Z-Burger.

Njen godišnji neprijatelj, kolega profesionalni izjelica Den "Ubica" Kenedi iz Pensilvanije, takođe je u petak pojeo 34 burgera i tako doveo do nerešenog rezultata.U kupno se 14 najboljih nezavisnih američkih "profesionalnih izjelica" i takmičara sa lokalnog područja sastalo se da vidi ko može pojesti najviše pljeskavica u dodijeljenom desetominutnom roku, jer su se nadmetali za 4.350 dolara novčane nagrade, uključujući glavnu nagradu od 1.750 dolara gotovina.

Kada je vreme prošlo, takmičari su još morali da sačekaju još dve minute da sudije osiguraju da li će zaista zadržati ogromnu količinu unesene hrane. Mala, ali entuzijastična gomila obično svake godine skupi da posmatra godišnji spektakl četvrtog jula, kao i da se posle prepusti besplatnim burgerima.

Njih dvoje su pozirali za medije nakon takmičenja, držeći zajednički trofej i obavijajući šampionski pojas oko struka. Na pitanje kakav je osećaj bio dostići "gornji ešalon" takmičenja pored aktuelnog šampiona, Kenedi je jednostavno odgovorio, "pun".

Takmičenje u jedenju hamburgera u glavnom gradu dolazi uoči Nejtanovog takmičenja u jedenju viršli u Njujorku u nedelju - glavnog takmičarskog događaja jedenja praznika 4. jula.

Autor: redportal.rs

#Burgeri

#izjelice

#jedenje

#takmičenje