Poznata kompanija po svemu sudeći radi na svojoj varijanti mobilnog telefona

Kompanija Apple bi mogla da uđe u konkurentsku trku u kojoj su već Samsung i Motorola, kada je u pitanju razvoj mobilnog telefona koji bi bio na preklapanje, sa savitljivim ekranom, javljaju izvori iz Blumberga (Bloomberg).

Ovaj gigant čije se sedište nalazi u Kaliforniji je već predala zahteve za patente kada su u pitanju prototipovi savitljivih ekrana, ali će biti potrebno vreme da se projektuju i razviju ostali delovi za takav telefon, javlja neimenovani izvor koji je navodno blizak projektu.

Po njegovim rečima, glavna ideja je da postoji nevidljiva šarka na centru ekrana koja bi, ukoliko se pritisne, mogla da sklopi ceo telefon po polovini, čime bi se trend donekle vratio na početak dvehiljaditih kada su svi veći proizvođači izbacivali telefone na preklop.

Budući da je Samsung već izdao informacije da se radi na razvoju sličnog telefona (budući da im model Samsung Fold nije prošao najbolje, jer se ekran lako lomio), ova vest i ne čudi previše, tako da nam samo ostaje da vidimo koliko će dugo taj proces trajati kada su svi ovi giganti u pitanju. Nadamo se, što kraće.

IZVOR: YT / Marques Brownlee

pročitajte još

Predstavljen iPhone 12

Autor: redportal.rs

#Samsung

#iphone

#motorola

#savitljiv telefon

#telefon na preklop