Ren Ksiaorong trenutno nije ni blizu tako napredan kao ChatGPT chatbot Open AI, na primer.

Kineski državni medij People's Daily nedavno je objavio najnovijeg člana svog tima voditelja vesti. U pitanju je Ren Ksiaoronga, virtuelni voditelj sa AI (veštačkom inteligencijom) koji navodno može da obezbedi 24/7 pokrivanje vesti.

U video-snimku koji je prošle sedmice objavio People's Daily, virtuelna mlada žena po imenu Ren Ksiaorong predstavila se svetu kao čet-bot vođen veštačkom inteligencijom koji je naučio veštine '1.000 voditelja vesti' i koji može stalno da se razvija na osnovu povratnih informacija gledalaca. Ona je prelepa i elegantno obučena, a da nije sintetizovana, teško biste mogli reći da nije prava osoba. Koristeći aplikaciju, svako može da postavlja pitanja voditelju vesti o raznim temama, uključujući obrazovanje, prevenciju epidemije, stanovanje, zapošljavanje, zaštitu životne sredine i mnoge druge, ali ona trenutno može da pruži samo opšte odgovore u skladu sa retorikom koju favorizuju Kineska komunistička partija.

- Zdravo, moje ime je Ren Ksiaorong. Ja sam AI digitalni voditelj koji se upravo pridružio People’s Daily-u. Hiljade voditelja vesti mi je prenelo svoje profesionalne veštine. 365 dana, 24 sata, izveštavaću vesti za celu godinu, danonoćno, bez odmora. Bilo na sajtovima sa vestima ili u studiju, uvek ćete me videti. Svaki razgovor, svaka povratna informacija koju pružite samo će me učiniti pametnijim - rekla je Ren tokom svog prvog onlajn obraćanja.

Iako je svakako impresivna na prvi pogled, Ren Ksiaorong trenutno nije ni blizu tako napredan kao ChatGPT chatbot Open AI, na primer. Interakcija ljudskih korisnika sa virtuelnim voditeljem vesti ograničena je na izbor teme o kojoj žele da uče, na koju će Ren uvek ispumpati generičke odgovore.

IZVOR: YT / TVBS NEWS

Autor: redportal.rs