Povređeni sada može da hoda. 🏃‍♂️

Muškarac sa Tajvana osuđen je na 2 meseca zatvora i novčanu kaznu od oko 91.350 dolara, nakon što je njegov papagaj navodno izazvao prolaznika da padne i povredi se.

Incident se navodno dogodio u Tajnanu, kada je čovek po prezimenu Huang poveo svoja 2 ljubimca ara na let u lokalnom parku gde ljudi često idu da vežbaju. Jedna od velikih ptica je navodno sletela na leđa džogera i počela snažno da maše krilima, uplašivši čoveka što je uzrokovalo njegov pad. Zbog gadnog pada muškarac je iščašio zglob kuka i slomio karlicu, što je zahtevalo hospitalizaciju i dug period oporavka. Na kraju je tužio vlasnika papagaja za odštetu.

Žrtva u ovom slučaju izjavila je pred okružnim sudom u Tajnanu da je provela nedelju dana u bolnici i da nije mogla da radi više od pola godine. Povređeni je inače plastični hirurg, i tokom rada provedu dosta vremena na nogama vršeći razne zahvate, pa su mu povrede prouzrokovale ozbiljne finansijske gubitke.

- Sada može da hoda, ali ako dugo stoji, i dalje je ukočen - rekao je advokat dr Lina.

Nakon što je saslušao argumente obe strane, sud je odlučio da je pad dr Lina prouzrokovan Huangovim nemarom. Zbog svoje veličine, visine 40 cm i raspona krila od 60 cm, papagaj je kategorisan kao velika životinja, pa je vlasnik trebalo da preduzme mere predostrožnosti da izbegne ovakve nezgode.

Zbog nanošenja nenamernih povreda Huang je osuđen na 2 meseca iza rešetaka i novčano kažnjen kao kompenzacija za gubitke dr Lina. Vlasnik ptice planira da uloži žalbu na odluku, jer smatra da je odšteta previsoka.

Autor: redportal.rs