Žena koja je odlučila da zadrži prezime svog bivšeg muža kako bi imala isto prezime kao i njena deca, rekla je da je sada primorana da ga promeni jer je nova partnerka njenog bivšeg ljubomoran

Može biti mnogo razloga zbog kojih bi neko odlučiio da promenite svoje prezime, ali zbog ljubomore verenice bivšeg muža svakako ne bi trebalo da bude jedan od njih.

Kada se par venča, nije neuobičajeno da jedna osoba uzme prezime druge, jer će to biti i prezime njihove dece. Ali ako se taj par razvede, stvari mogu postati komplikovane. Neke razvedene dame će odlučiti da ponovo uzmu svoje devojačko prezime, ali ako imaju decu sa svojim bivšim supružnikom, uglavnom odluče da zadržite venčano prezime jer je to i prezime njihove dece.

Ovo drugo je ono što je jedna žena odlučila da uradi pre pet godina kada se rastala od muža. Međutim, sada se muškarac ponovo ženi, a njegova verenica nije previše oduševljena idejom da deli prezime sa njegovom bivšom ženom - pa je novi par zahtevao da ona uzme svoje devojačko prezime.

U objavi na Redditu, žena je objasnila da su se ona i njen muž razveli nakon što su se "emotivno udaljili", a odluka je bila obostrana. Trenutno imaju podeljeno starateljstvo nad svoje troje dece i stvari su uglavnom tekle prilično glatko uprkos njihovom razlazu, sve dok muškarac nije počeo da izlazi sa svojom novom partnerkom.

Muškarac je zaprosio svoju novu devojku za Božić, nakon čega je pozvao svoju bivšu ženu zahtevajući da ona promeni prezime pre nego što se on sledeće godine bude venčao, jer njegova nova partnerka ne želi da ima isto prezime kao i njegova bivša žena.

- Juče me je zvao moj bivši muž kako bi me obavestio da imam godinu dana da promenim prezime u svoje devojačko, jer njegova verenica ne želi da ona i ja nosimo isto prezime kada se oni budu venčali. Podsetila sam ga da smo se tokom razvoda dogovorili da mogu da zadržim njegovo prezime dok ne osetim potrebu da ga promenim. Rekla sam mu da ne želim da se prezivam drugačije od naše dece - napisala je u svojoj objavi.

- On je na to rekao da sam nerazuman i da odbijam da vidim kako se zbog toga njegova verenica oseća neprijatno. Rekla sam mu da to ne vidim kao problem jer sam odrasla osoba, a ne nezrelo dete kao ona - dodala je.

Komentari na objavu uglavnom su bili na strani žene, a mnogi su rekli da je nova verenica nerazumna sa svojim zahtevima. Jedan komentator je predložio da pristane da promeni svoje prezime pod uslovom da može da promeni i prezimena dece.

Na šta je žena odgovorila da je ponudila to kao opciju, ali je njen bivši suprug odbio tu ideju navodeći da je on njihov otac i da moraju da imaju njegovo prezime.

U drugom komentaru piše da on treba da uzme prezime svoje buduće žene i tako reši problem.

Autor: Redportal.rs