Nakon što je napao monahinju, svešteniku je oduzet čin

Sukošanski sveštenik don Domagoj Kelava, koji je priveden zbog napada na časnu sestru, a potom i na komšinicu, biće pušten iz istražnog zatvora.

Nakon što mu je istekla kazna u istražnom zatvoru od 15 dana, sukošanski sveštenik Domagoj Kelava u četvrtak će biti pušten na slobodu, prenosi piše Dnevnik.hr.

Kelava je priveden dva puta u poslednjih mesec dana - prvo zbog napada na 70-godišnju časnu sestru i drugo zbog uznemiravanja komšinice.

Nasilni sveštenik je optužen da je 17. maja ove godine izašao iz vozila, kada je ugledao komšinicu kako se vraća sa posla, i potrčao ka njoj, glasno vičući: "Zbog tebe sam završio u zatvoru, pi**a ti materina!", misleći na događaj sa monahinjom koji se dogodio 26. aprila 2022. godine. Zatim ju je uhvatio obema rukama za vrat i počeo snažno da steže. Žena je uspela da se otrgne, a on je potom odgurnuo, zbog čega je žena pala i zadobila lakšu telesnu povredu, rekao je prilikom hapšenja sveštenika portparol zadarskog Opštinskog suda Davor Dubravica.

Nakon što je napao monahinju, svešteniku je oduzet čin. Umesto da u miru odradi primopredaju s novim župnikom, napao je komšinicu.

Autor: Kurir

#komšinica

#sveštenik

#časna sestra