Povređenima je pružena pomoć.

Nakon što je nasrnuo na časnu sestru pre nekoliko nedelja, don Domagoj Kelava sada je napao meštanku, navodno je hvatao za vrat. Kao i 70-godišnja časna sestra, koja je Večernjem listu u kameru u modricama govorila kako je pala i da je sveštenik nije udario. Policija je ipak podnela krivičnu prijavu i najnovija žrtva, 43-godišnja Sukošanka navodno tvrdi da je sveštenik nije napao, već da je “pala s bicikle.”

– Da, kazala je da je pala s bicikla, ali imali smo saznanja da je napadnuta.

- Nakon što je juče, 17. maja 2022. zadarska policija primila saznanja o narušavanju javnog reda i mira u Sukošanu, tokom dana sprovedeno je kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 43-godišnjakom. Sumnjiči se da je juče, oko 00.10 č. u Sukošanu u Ulici hrvatskih branitelja prvo verbalno napao, a potom i fizički nasrnuo na 43-godišnjakinju. U Opštoj bolnici Zadar oštećenoj je pružena lekarska pomoć i utvrđeno da je lakše povređena.

Zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, izazvanog naročito drskim i nepristojnim ponašanjem, osumnjičenik će danas uz optužnicu biti prebačen na Prekršajno odelenje Opštinskog suda u Zadru.

– Priveden je u sud i obavestićemo vas o odluci suda – rekli su nam u zadarskom Opštinskom sudu. Na su sudu je izneta odluka da sveštenika zatvore na deset dana nakon što je pre nekoliko nedelja opsovao časnu sestru i šakom je udario u glavu.

Autor: Večernji list.hr

#Hrvatska

#napad

#vernica

#časna sestra