Sprečeno krijumčarenje grafičkih kartica

Carinici su u saradnji sa policijom na prelazu Horgoš uspeli da spreče još jedan pokušaj krijumčarenja skupih grafičkih kartica koje su putnici pokušali bez prijavljivanja da prenesu preko granice.

Naime, u nedelju na ulazu na Horgoš pristigao BMW nemačkih registarskih oznaka, kojim su 53-godišnji bugarski državljanin i njegova saputnica putovali iz Nemačke ka Bugarskoj.

-Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, oboje su rekli da sa sobom nose samo lične stvari.  Međutim, detaljnim pregledom automobila u prtljažniku su u torbi koja se nalazila između dva kofera pronađeno četiri grafičke kartice čija je vrednost procenjena na gotovo 11.000 evra. Reč je o grafičkim karticama marke Geforce od kojih najskuplja košta preko 400.000 dinara - objašnjavaju u Upravi carina.

Kako vrednost neprijavljenih kartica prelazi trećinu vrednosti automobila kojim je su one prevožene, i vozilo je privremeno zadržano. Čini se da krijumčarenje vrednih grafičkih kartica postaje svojevrstan trend, jer se pored računara i računarske opreme, ove kartice sve češće sreću u carinskim prekršajima.

Autor: novosti.rs

#Krijumčarenje

#carina

#grafičke kartice

#granica