Brat i sestra iz Egipta zajedno uspeli da obore 5 rekorda, zahvaljujući svojim telima

Kada Muhamed raširi ruke, prekriva neverovatnih 2,5 metra, a njegova sestra Huda - 2,3 metra. Muhamed ima dlan veći od ploče i, kako kaže, sve u njemu izgleda malo.

Neki ljudi ulaze u Ginisovu knjigu rekorda sa puno truda, istrajnosti i truda, a neki su jednostavno rođeni sa posebnim talentima. Tako su ovaj brat i sestra iz Egipta zajedno uspeli da obore 5 rekorda, zahvaljujući svojim telima. Muhamed i Huda Šehahta iz Egipta uspeli su da uđu u čuvenu knjigu rekorda zahvaljujući svom džinovskom rastu. Prema Ginisovoj knjizi rekorda, visoki su 414,4 centimetra, ili koliko dvospratni autobus.

Muhamed drži rekord u najdužem rasponu dlanova živog čoveka, koji na njegovom levom dlanu iznosi 31,3 centimetra. Za poređenje, prosečni raspon dlanova procenjuje se na oko 22,6 centimetara kod muškaraca i 20,1 centimetar kod žena. Pored toga, oborio je rekord u najvećem rasponu ruku živog čoveka. Tako, kada raširi ruke, raspon od jedne ruke do druge je neverovatnih 250,3 centimetra ili nešto više od 2,5 metra.

Muhamedova sestra Huda oborila je tri rekorda, za najveća stopala žive žene - 33,1 cm na desnoj nozi, za najveće dlanove žive žene - 24,3 cm na levoj ruci i za najveći raspon ruku u živa žena žena - 236,3 centimetra.Brat i sestra su se sastali sa predstavnikom Ginisove knjige rekorda Kenzijem Defravijem u klinici u Egiptu, gde je merenje obavljeno zajedno sa profesorom ortopedske hirurgije Kaledom Emarom.

Muhamed i Huda žive sa majkom u malom selu, udaljenom 90 minuta od egipatske prestonice Kaira. Veruje se da su razlog njihovog džinovskog rasta benigni tumori u hipofizi, zbog kojih su povećali proizvodnju hormona rasta. Ako se takav tumor dogodi pre puberteta, obično izaziva "gigantizam".

- Nadam se da će mi naslov Ginisove knjige rekorda zauvek promeniti život. Oduvek sam sanjala da se oblačim kao i druge žene, ali sada se prihvatam takva kakva jesam i živim zadovoljno i samopouzdano - kaže Huda.

Huda je rođena 1991. godine i do 12. godine sve je bilo normalno, ali onda je počela da primećuje da raste više od svojih vršnjaka. Slično kao i ona, Muhamed je u istom dobu počeo brzo da raste. Iako je prestao da raste u visinu, dužina ruku i ruku nastavila je da se povećava, dostižući razmere svetskog rekorda.

- U mojim rukama sve izgleda malo, čak me i rukovanje s drugima podseća da sam drugačiji - rekao je Muhamed.

Kada je odeća u pitanju, kažu da za njih sve mora da kroji lokalni krojač. Takođe je utvrđeno da braća i sestre još uvek rastu i možda će trebati na operaciju kako bi što pre zaustavili njihov rast.

Autor: redportal.rs

#brat

#dlanovi

#rekord

#sestra

#stopla