Očekivala sedmoro dece jer je to pokazao ultrazvuk

Halima Cise (25) očekivala je sedmoro dece jer je to pokazao ultrazvuk. Ali na dan rođenja, ona i lekari su ostali bez reči. Mlada majka rodila je čak devetoro dece - pet devojčica i četiri dečaka.

Halima je mlada žena iz Malija koja je sada ponosna majka devet beba. Tokom trudnoće lekari su joj rekli da nosi sedmoro dece, ali na njihovo veliko iznenađenje Halima je rodila devetoro. Porođaj je obavljen carskim rezom u Maroku.

Kada su vlasti u Maliju saznale za njenu trudnoću, bile su zabrinute da će joj moći pružiti odgovarajuću negu u tamošnjim bolnicama. Pa, pobrinuli su se da je pošalje u bolnicu u Maroko. Neverovatna priča podeljena je na zvaničnom Facebook profilu Ministarstva zdravlja u Maliju, a prema rečima tamošnjeg ministra zdravlja, majka i deca su u odličnom stanju, a očekuje se da se vrate kući za nekoliko nedelja.

IZVOR: FB / Ministère de la Santé et du Développement Social

Prema ministarstvu, Halima je ostala u bolnici u Maliju oko dve nedelje i prebačena je u Maroko 30. marta.

- Danas, 04.05.2021, Halima Cise rodila je devet beba, umesto sedam kako su pokazali rezultati ultrazvuka. Novorođenčad (pet devojčica i četiri dečaka) i njihova majka su dobro - navodi se u saopštenju ministarstva, zahvalivši marokanskim vlastima i medicinarima koji su primili Halimu.

Inače, takvi slučajevi su prava retkost - s vremena na vreme se dogodi da žena rodi sedam zdravih beba, ali Halimin slučaj je još ređi. Obično je u takvim slučajevima majčino telo preopterećeno i neke bebe se možda neće razviti u potpunosti. Srećom, Halima i njena deca koja su trenutno u inkubatoru su u odličnom stanju.

Autor: redportal.rs

#Devetorke

#bebe

#majka

#porođaj