Sedmoro bilo na respiratoru

MOMBAJ: Najmanje 11 COVID-19 pacijenata je poginulo u požaru koji je progutao tržni centar pretvoren u kovid bolnicu u Mombaju.

Spasioci i vatrogasci i dalje pokušavaju da ugase vatru koja je izbila sinoć oko ponoći u istočnom predgrađu grada. Više od 70 pacijenata je evakuisano i prebačeno u druge kovid centre.

Sudeći prema snimcima, dim je kuljao iz prostorija dok su spasioci i vatrogasci izvlačili ljude. Do sada je izvučeno 11 tela.

IZVOR: TW / @ReutersIndia

Kako su izjavile lokalne vlasti:

Najmanje 11 osoba je preminulo od posledica gušenja i čini se da je dvoje preminulo od posledica COVID-19 nekoliko trenutaka pre izbijanja požara. Ali za njih i dalje čekamo potvrdu.

Uzrok požara još uvek nije poznat.

Mombaj se nalazi u teškim trenucima pandemije, po mnogima u najtežim danima od njenog početka marta prošle godine. Samo juče je registrovano čak 5.500 novozaraženih osoba. Bolnice širom grada su u teškom stanju i jedva se nose sa konstantnim rastom priliva novih pacijenata. Sudeći prema izjavama lokalnih zvaničnika, svi se spremaju za veliki skok u broju pacijenata u sledećih nekoliko dana.

Indija je za jedan dan registrovala preko 59 hiljada novozaraženih, najveći skok za 24 sata od oktobra prošle godine. Ukupan broj slučajeva je 11,8 miliona, a broj umrlih od COVID-19 je 160.949 osoba.

Autor: redportal.rs

#COVID-19

#Covid19

#Indija

#Mombaj

#Požar

#covid 19

#korona

#koronavirus

#mrtvi

#mrtvi u požaru