Milionerka dala savet za sve žene kako da budu uspešne 🤑

Vu Šengming iz severozapadne Kine je milionerka i vlasnica F&B carstva u Kini. Ali njen put do toga je bio dug, od perioda kad je bila u zatvoru do čistačice toaleta.

Foto: starbiz.com/starbiz.com

Rođena je 1933. godine u porodici koja je imala 3 ćerke. 1950. godine, kada je imala 17 godina, napustila je dom kako bi pokrenula sopstveni posao sa malom prodavnicom. Sa 25 godina upoznala je Zanga, a kako porodica nije prihvatila njihovu vezu, pobegli su i otvorili malu radionicu za popravku elektrotehnike. Godine 1962. su se venčali, a nakon 13 godina dobili su prvo dete.

Dolazak svoje ćerke proslavila je proširenjem kompanije, a 1985. godine je dobila ugovor vredan milion dolara.

Foto: starbiz.com/starbiz.com

Međutim, ona je uhapšena zbog krijumčarenja automobila iz Hongkonga, nakon čega je njena ćerka 2 godine kasnije počinila samoubistvo, a muž je podneo zahtev za razvod braka.

Prvi posao nakon ovog peha joj je bio čišćenje toaleta, a 2004. je osvojila nagradu od grada Izvanrednog čistača.

Foto: starbiz.com/starbiz.com

Nakon toga, je otvorila kompanije, većinom za farme kokošaka i vinograde, ali nisu bile toliko uspešne. Vu se potom zaposlila u staračkom domu, jer je želja njene pokojne ćerke bila da pomogne siročadima i usamljenim starijim osobama.

U poslu nege starijih postala je poprilično uspešna, a uporedo je ušla i u logističku industriju. Godine 2006. postala je multimilioner kada je imala 81 godinu. I sa 88 godina ona ide u kancelariju u 8 č i poprilično je aktivna.

Ova milionerka savetuje svim ženama da se pridržavaju 4 stvari: osmeh, samopouzdanje, ideje i posebno ekonomska nezavisnost.

Autor: redportal.rs

#milion

#milionerka

#savet

#čišćenje toaleta