Ovo je par sa najvećom starosnom razlikom na svetu

Ovo je jedno od najposebnijih venčanja, ne samo na Somaliji, već i širom sveta. U pitanju je starosna razlika između mladenaca od 95 godina. Naime, venčanje su sklopili 112-godišnjak po imenu Ahmed Muhamed Dore i 17-godišnja tinejdžerka Safia Abdulah. 

Oženivši se sa mladom devojkom, gospodin Dore je povećao broj svojih žena na 14. Njegova najnovija nevesta ima približno godina kao njegova pra-praunuka. Oni su iz istog sela i morao je da je čeka njenih 17 godina, da bi bila dovoljno stara da se uda.

Starac je takođe dodao da je nevesta otvorena za izbor kada je venčanje u pitanju. Zaprosio ju je i uverio u svoju ljubav, nakon čega su započeli brak. Roditelji neveste su otkrila da je ona bila zadovoljna odlukom.

Foto: Printscreen YouTube/Hor Usocod Media

Budući da je to bila jedna od najposebnijih i jedinstvenih svadbi koja se ikad dogodila na Somaliji, o njoj se već duže vreme priča i izaziva kontroverze, ali i mešovita mišljenja.

Dore je takođe jedna od najstarijih živih osoba u zemlji. Rođen je 1897. godine ima 14 žena, uključujući i novu i 114 dece i unuka. Ipak, i dalje se nada da će mu mlada supruga moći da rodi još dece nakon venčanja.

Autor: redportal.rs

#Somalija

#Starost

#godine

#venčanje