Ruska armija nastavlja napredovanje na zapad

Ukrajinske snage su se povukle iz sela Lastičinke u istočnom regionu Donjecka, potvrdile su obe strane u ponedeljak. Ruske snage nastavljaju da intenziviraju napade i da guraju na zapad. Kako je naveo Dmitro Kuhovi, portparol Tavria operativne strateške grupe:

Ukrajinske oružane snage su se su se povukle iz sela Lastočkine da organizuju odbranu duž linije Orlivka, Tonenke i Berduči da bi sprečile neprijatelja da napreduje da lje na zapad.

lastočinke je locirana oko 5 kilometara zapadno od Svdijevke, u rejonu koji je za sada najžešći deo fronta. Ruska Federacija je zauzela Avdijevku 18. februara.

Rusko ministarstvo odbrane je takođe potvrdilo u ponedeljak zauzeće Lastočkine.

U poslednjih 24 sata, ruske snage su povećale broj napada oko sela, vršeći 45 vazdušnih udara, 896 artiljerijskih napada i 83 udara dronovima kamikaza, pored 72 borbenih dejstava pešadije.

Uprkos pritisku neprijatelja, naše jedinice se brane i manevrišu. Avdivka i Marinika ostaju najžešća mesta. U Avdijevka sektoru, naša odbrana je odbila više od 25 neprijateljskih napada i oko 40 u Marinika sektoru.

Autor: redportal.rs