Ne nose svi heroji ogrtače, neki uopšte ne nose ništa, ili samo peškir

Sa samo peškirima oko struka, posetioci u plutajućoj sauni u norveškom fjordu spasili su dve osobe čiji je automobil pao u vodu.

U norveškoj prestonici Oslo je u četvrtak automobil sleteo sa keja u vodu. Nesreća se dogodila u Akeršustrandu, četvrti prestonice koja je poznata kao lučki deo grada kao i po srednjovekovnoj tvrđavi i zamku.

Jedan od očevidaca je izjavio za lokalne medije da je video kako se automobil zaustavio, pre nego što je iznenada ubrzao i završio u vodi. Navodi se da je vozač mislio da je vozilo parkirano kada je pritisnuo papučicu gasa.

Kada je auto sleteo u vodu, putnici su uspeli da izađu i popnu se na krov vozila koje je polako tonulo.

Nikolaj Nordal koji je upravljao plutajućom saunom je video šta se desilo i dao je pun gas kako bi što pre izvukao ljude iz vode.

- Uz pomoć dvoje posetilaca saune smo ih izvukli iz vode trenutak pre nego što je auto potpuno potonuo. Iako je bilo veoma hladno, brzo su se ugrejali u sauni - izjavio je Nordal za lokalne medije.

Auto je kasnije izvučen iz vode.

Drveni splavovi koji nose saunu su česta pojava u fjordovima Osloa i pokreće ih električna energija. Ovi splavovi omogućavaju ljudima da uživaju u omiljenoj skandinavskoj razonodi dok su okruženi prirodnim lepotama ovog područja. A ako im postane previše vruće u sauni, mogu se lako rashladiti u ledenoj vodi.

Autor: Redportal.rs