"Neprijatelj uništava sve pred sobom i napreduje kroz SPALJENE ruševine"

Bitka u Bahmutu je jedna od ubedljivo najtežih jer ste ekstremno blizu neprijatelju, izjavio je Serhi Čerevati portparol istočne grupe ukrajinskih oružanih snaga. Međutim naglasio je:

Logistika idalje funkciuoniše i linija snabdevanja jedinica je i dalje otvorena.

Dalje je naglasio da su jedinice Vagner grupe najagresivnije dejstvovala po bahmutskom pravcu, ali pored njih i tu su ruske padobranske jedinice kao i pešadija ruske armije koji rade u sadejstvu sa Vagnerom:

Glavna njihova prednost je nadmoć u artiljeriji u mnogim delovima fronta gde su im glavni pravci napada. Mi dostavljamo u Bahmut municiju, hranu i opremu i izvozimo ranjenike.

Ruske snage nastavljaju sa pritiskom i pokušajima da zauzmu u potpunosti Bahmut. Prema nezvaničnim izvorima ruske snage održavaju svoj spori tempo napredovanja kroz centar grada, kao i u zapadnim delovima, dok se očekuje d aće strateški važna železnička stanica biti njihov sledeći veliki cilj.

Snage Kijeva u teškoj su poziciji u samom gradu, nalaze se u poluokruženju i brojčano su nadjačani od strane jedinica Vagner i ruske armije. Kako je preneo ukrajinski vojnik Jurij Sorotjuk u intervjuu za ukrajinsku nacionalnu televiziju:

U bahmutu je pakao. Trenutno držimo desni bok odbrane grada. Neprijateljska artiljerija neprestano gađa po nama, kao i višecevni lanseri i avijacija.
Sada nam je posebno teško, jer su ruska artiljerija i tenkovi prišli našim linijama veoma blizu i pokušavaju da dignu sve u vazduh. Stigli su i neprijateljski padobranci. Nažalost, neprijatelj je dobro opremljen oružjem. U Bahmutu nemaju nikakav manjak ljudstva niti municije.

Kako je objasnio, napad na jugu grada je oslabio stoga su ruske snage prebacile svoj fokus na direktno napredovanje kroz centar grada pomerajući artiljeriju i raketne lansere u sam grad.

Neprijatelj uništava sve pred sobom i napreduje kroz spaljene ruševine.

Autor: redportal.rs