Bio član partije Jedinstvena Rusija – najveće političke snage u zemlji

Ruski regionalni predstavnik Pavel Antov preminuo je tokom turističke posete Indiji, prenose ruski i indijski mediji. Okolnosti njegove smrti se još istražuju.

Vest o njegovoj smrti potvrdio je zamenik šefa zakonodavnog tela Vladimirske oblasti Vjačeslav Kartuhin. On nije izneo nikakve detalje o incidentu, koji je opisao samo kao "tragične okolnosti".

Antonov ga je nazvao "uspešnim biznismenom i filantropom", prenosi RT. Preminuli predstavnik je bio član partije Jedinstvena Rusija – najveće političke snage u zemlji.

Prema indijskim medijima, telo predstavnika pronađeno je ispred hotela u Indiji. Policija je takođe saopštila da istražuje sve moguće verzije incidenta, uključujući slučajnost. Dok indijski mediji prenose da je Antov "pao kroz prozor hotela", ruski RT navodi da postoji mogućnost da je reč o samoubistvu.

Podsetimo, Antonov je u junu kritikovao ruske vazdušne napade na Kijev, opisujući ih kao teror koji povređuje ukrajinske civile. Očigledno je bio pod pritiskom zbog tih izjava jer je kasnije povukao komentar i izvinio se.

On je insistirao da je "uvek podržavao predsednika" Vladimira Putina i da je podržavao ciljeve njegovih "specijalnih vojnih operacija". Antov je bio među najbogatijim ruskim političarima, dva puta je bio na Forbsovoj listi najbogatijih Rusa.

Autor: redportal.rs