FSB priveo 5 državljana Rusije i trojicu državljana Ukrajine i Jermenije

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da ukrajinske specijalne službe stoje iza napada koji je oštetio Krimski most prošle subote. On je ocenio i da su teroristički napadi na gasovode Severni tok 1 i 2 preduzeti da naruše energetsku stabilnost Evrope i da su to akti međunarodnog terorizma.

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je ranije danas da je teroristički napad na Krimski most organizovala Glavna obaveštajna uprava Ministarstva odbrane Ukrajine i njen načelnik Kiril Budanov, a tokom dosadašnje istrage je uhapšeno 8 osoba, preneo je Interfaks.

Kako je naveo FSB u saopštenju, služba je privela petoricu državljana Rusije i trojicu državljana Ukrajine i Jermenije u okviru istrage terorističkog napada na Krimski most, a ukrajinska vojna obaveštajna služba je proglašena za organizatora terorističkog napada.

FSB je naveo da se istraga o napadu nastavlja, a svi njegovi organizatori i saučesnici, "uključujući strane državljane, odgovaraće u skladu sa ruskim zakonom", navodi Interfaks.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#putin