Bivši predsednik Rusije je izjavio da je ta činjenica neosporno potvrđena nakon izjave generalnog sekretara NATO

Generalni sekretar NATo Jens Stoltenberg je nesvesno priznao, po rečima Medvedeva, da je zapadna vojna Alijansa u ratu sa Moskvom. Centralni dokaz, kako se navodi, je njegova izjava koju je dao u utorak gde je jasno rekao da je poraz Ukrajine u ratu sa Rusijom, poraz NATO saveza.

Bivši predsednik Rusije Medvedev, je tu izjavu nazvao momentom potvrde otvorenog učešća NATO u ratu sa Ruskom Federacijom. Kako je svojim rečima naveo:

To je otvorena potvrda učešća NATO u ratu protiv naše zemlje. Ishitrena i ne baš mudra izjava, ali iskreni Norvežanin je napokon priznao.

Stoltenberg, sadašnji sekretar NATO a bivši premijer Norveške, je dao spornu izjavu na preskonferenciji ministara NATO koji su se spremali da imaju sastanak pred susret sa ministrom odbrane Ukrajine Aleksejem Režnikovim u sredu. Među mnogim drugim temama razgovora, jedna od ključnih stavki je i kako odgovoriti na zahteve Kijeva za hitne isporuke naoružanja i kako očuvati rezerve oružja i municije članica NATO nakon više meseci kontinuiranog slanja opreme na ukrajinski front. kako je naveo Stoltenberg:

Postoji hitna potreba za PVO sistemima, ali naravno i za mnogim drugim sistemima naoružanja - preciznom, tj. pametnom municijom, HIMARS kao i mnogim drugim modernim NATO sistemima. NATO članice već sada pružaju pomoć bez presedana jer razumemo da imamo moralnu, političku i bezbednosnu obavezu kao i interes da osiguramo da Ukrajina pobedi u sukobu sa predsednikom Putinom.

Sa druge strane ruski zvaničnici su istakli da dostavljanje naprednog naoružanja Ukrajini, kao što su MLRS sistemi, će samo povećati rizik za eskalacijom konflikta. Kako je naveo Medvedev:

Nabrži način da rat dogurate do tačke nakon koje nema povratka je da naoružate psihopate u Kijevu sa MLRS. Starci vođe u Vašingtonu i NATO poltroni bar nekad moraju početi da koriste te njihove mekane spore mozgove.

Stoltenberg je insistirao da NATO nije deo konflikta, čak iako igra ključnu ulogu. Nakon toga je istakao da će savez stajati uz Ukrajinu koliko god da je potrebno da se porazi Rusija. Kako je naveo;

Veoma je važno za sve nas da Ukrajina pobedi u ratu sa ruskim snagama, jer ako Putin pobedi to nije samo veliki poraz Ukrajine, već poraz poraz i opsanost za sve nas.

Autor: redportal.rs

#EU

#Generalni sekretar

#NATO

#Pobeda

#Poraz

#Ruska Federacija

#Ruska armija

#SAD

#Stoltenberg

#Ukrajina

#medvedev

#rat

#rusija